E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriIATI, Amadeus ile anlaşma imzaladı---

IATI, Amadeus ile anlaşma imzaladı

IATI, Amadeus ile anlaşma imzaladı
20 Ocak 2014 - 04:14 borsagundem.com

Genel Müdür Levent Aydın, "Bu anlaşmayla liderliğe imza atıyoruz" dedi

International Air Travel Index (IATI) bünyesindeki Aerobilet, dünyada büyük havayolları ve seyahat servis sağlayıcılarının uçuş bilgileri, ücretlendirme, rezervasyon, biletleme gibi işlemlerini yapmasını sağlayan Amadeus yazılım firmasıyla anlaşma imzaladı.

Fransa’daki imza töreninde IATI Genel Müdürü Levent Aydın, ‘’Bu anlaşmayla liderliğe adım atıyoruz’’ dedi. 4 yıl önce Amadeus ile Türkiye pazarı için lokal anlaşma yaptıklarını hatırlatan Aydın, “Amadeus ile bu anlaşma ise faaliyet gösterdiğimiz 29 ülkede geçerli olacak” dedi. Amadeus Orta Doğu ve Güney Avrupa Direktörü Lutz Vorneweg de IATI’nin bu anlaşmayı imzalamasıyla yeni fırsatlar ve hedefler doğacağını söyledi. Vorneweg, Türkiye pazarının çok stratejik olduğunu ve Türk ekonomisinin büyüyerek ilerlediğini vurguladı. Vorneweg, Türk havayolu taşımacılığında iki büyük firma olarak da THY ve Pegasus’u örnek gösterdi. Vorneweg, ‘’Türkiye’de internet ve cep telefonu bağımlılığı çok fazla. İnternet bankacılığı yoğun kullanılıyor. İnternetten satın alma oranı yüksek. Türk hükümeti de internete önem veriyor. Bunu bir çok projelerinde de görüyoruz” dedi. IATI, 2012’de IATI, Fortune Dergisi’nin hazırladığı “Fortune 500” listesine 232.5 milyon dolar cirosuyla 444. sıradan girmeyi başardı. 29 ülkede 15 binden fazla acente tarafından kullanılan IATI sisteminde günde 7 binden fazla seyahat işlemi gerçekleşiyor. (Hürriyet - Elif Altındağ)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)