E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHusiler'den Aramco'ya füze yağdı---

Husiler'den Aramco'ya füze yağdı

Husiler'den Aramco'ya füze yağdı
29 Ocak 2020 - 16:42 borsagundem.com

Husiler, Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco'ya saldırı düzenlediklerini duyurdu.


Yemen'deki İran destekli Husi milisler Suudi Arabistan'da Aramco'nun Cizam'daki petrol tesislerini hedef aldıklarını açıkladı. Reuters'ın haberine göre; Husiler, Suudi Arabistan'daki Abha Havalimanı, Khamis Msheit Askeri Üssü ve daha birçok hassas yeri de hedef aldı. Konuyla ilgili Suudi Arabistan ve Aramco'dan henüz bir açıklama yapılmadı.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri düzenlediği basın toplantısında, başkent Sana'ya yönelik büyük bir askeri saldırıyı püskürttüklerini ve başkentin doğusundaki Nehm semtine bağlı tüm bölgelerde kontrolü sağladıklarını söyledi.

Seri, kendilerine yönelik saldırılara karşılık çok sayıda füze ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cazan kentinde bulunan Aramco tesislerini, Ebha ve Cizan'daki havaalanlarını, Hamis Muşayt'taki bir üssü ve ülkedeki bazı "hassas" noktaları hedef aldıklarını belirtti. Sözcü Seri, Cevf ve Marib kentlerinde 2 bin 500 kilometreden fazla alanı ele geçirdiklerini iddia etti.

Suudi Arabistan'da eylül ayında insansız hava aracıyla düzenlenen petrol tesisi saldırılarını Yemen'deki İran destekli Husiler üstlenmişti. Suudi Arabistan ve Washington yönetimi ise saldırılardan İran'ı sorumlu tutmuştu. Saldırılar sonrası ülkedeki petrol üretimi büyük sekteye uğramıştı.

Yemen'de bitmeyen savaş

İran destekli Husi milislerin Yemen'in başkenti Sana'yı ele geçirmesi ve Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi'nin kaçmasıyla patlak veren iç savaş, Suudi Arabistan ile İran'ın bir kapışmasına dönüştü. Suudi Arabistan ve diğer bölge ülkeleri Mart 2015'te Husiler'e karşı operasyon başlattı.

Halihazırda Yemen'in batısını kontrol eden Husilere karşı Suudi Arabistan'ın başını çektiği uluslararası koalisyon bombardımanlar düzenliyor. Koalisyonda Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Kuveyt ve Sudan gibi ülkeler yer alıyor.

Yemen'in orta kesiminde terör örgütü El Kaide'nin kontrol ettiği bölgeler de bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz30 Ocak 2020 13:41

    hussileri suudi arabistana saldırtanda abd ve israil ingiliz ünlüsü deaşi kuranda onlar ırak ve suriyeyi karıştıranda onlar abd israil ve ingiliz ve onların maşası olan  olan tek bir yabancı bölgeye sokulmayacak hepsi kovulacak

  • Bir yorum30 Ocak 2020 15:18

    Yabancıya gerek mi var?  Suudiler evvelden beri İngiliz köpekliği yapıyor.

  • enes30 Ocak 2020 11:22

    ey kafir  araplar öldürün birbirinizi..

  • CAMOKA30 Ocak 2020 16:07

    Peygamber efendimiz (s.a.v) de Araptı. Bir Müslüman olarak hangi cehalet bütün Arap kavmini kafir ilan etmeni sağladı. (6) 

  • Nedim30 Ocak 2020 08:23

    Suudi ve İsrail herhalde bu ıtri denen deyyusun müttefiki oluyor.   Baş münafıktan sinyal mi aldın soytarı?

  • Nedim29 Ocak 2020 22:41

    Husiler çok iyi yapmış Amerikan ..çleri ve sermayesini  duman etmiş.  Alçakça çoluk  çocuk demeden  katlettiğiniz insanların hesabı yanınıza mı kalacak zan ettiniz?  

  • Nedim30 Ocak 2020 08:35

    Itri denen münafık Amerikan ve İsrail avukatlığını yapmak,  Türk hükümetine her cephede karşı olmak, Suudi alçaklarına  destek olmak zaten senin meşrebini gösteriyor.  

  • Itri30 Ocak 2020 06:24

    Tipik münafık bölücü kafası. Füze bedavaya mı atılıyor? Suudlar zarar edip hırsla husilere saldırınca kaç insan evladı daha ölecek? Bu insanlık ve islam dışı terörist anarşistler ortadoğuda temizlenmeden müslümanlar rahata eremeyecek

  • fatih istanbul29 Ocak 2020 20:10

    BURASI  YEMENDİR  GİDEN  GELMİYOR  ACEP NEDENDİR ATALARIMIZ  YEMEN   ÇÖLLERİNDE  ŞEHİT OLDULAR  SUDİ ARABİSTAN  MISIR  BEA  YÖNETİCİLERİ   AMERİKANIN  UŞAĞI  İSRAİL İTLERİ  İNŞALLAH  TEZZAMANDA GEBERİRLER 

  • bir yorum.29 Ocak 2020 18:29

    Bu yemenin tarihi hep savaş yani kabileciliğin bu kadar gaddar olduğu bir ülke yoktur. Yani hangi ara çocuk yaptıkları bile belli değil bir yandan savaşırken bir yandan da çiftleşiyorlar herhalde. Oradaki çocuklara yardım etmemek lazım. Yardım edersin o çocuk senin yardımınla büyür sonra babası verir eline silahı karşı kabileye vur öldür der. Yok yemendeki çocuklarada yardım etmemek lazım.

  • Ahmet Tecer29 Ocak 2020 17:20

    Türk Ordusu nerede ? gitmeycek mi ?

  • Komutan Logar29 Ocak 2020 17:36

    10 asker libyaya gönderdik. 17 askeer de Arabistana göndeririz sıkıntj yok