E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHüseyin Çelik: Şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz lazım---

Hüseyin Çelik: Şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz lazım

Hüseyin Çelik: Şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz lazım
02 Temmuz 2022 - 12:02 borsagundem.com

Eski Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, "Otoriterleşme zıtları birleştirir. Birbiriyle bir araya gelmesi mümkün olmayanları otoriterleşme bir araya getirir" dedi

AK Parti'nin kurucularından olan eski Millî Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, AK Parti'nin MHP ile ittifakının muhafazakâr Kürt seçmeni küstürdüğünü, yargının muhaliflere karşı sopa olarak kullanılmaması gerektiğini söyledi. Çelik, 6'lı masadaki 5 partinin inançları ve dünya görüşleri bakımından AK Parti'ye daha yakın olduğunu ancak CHP ile ittifak yaptıklarını belirterek, AK Partililerin "şapkasını önüne alıp düşünmesi" gerektiğini vurguladı.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a konuşan AK Parti'li Çelik, güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş amacıyla kurulan 6'lı muhalefet masasına işaret ederek, "Otoriterleşme zıtları birleştirir. Birbiriyle bir araya gelmesi mümkün olmayanları otoriterleşme bir araya getirir. Şimdi, Sayın Ali Babacan, Sayın Ahmet Davutoğlu, Sayın Temel Karamollaoğlu, Sayın Gültekin Uysal ve Sayın Meral Akşener. Beş isim sayıyorum. İnançları, dünya görüşleri, hayatlarını tanzim etme biçimleri bakımından AK Parti’ye mi daha yakın CHP’ye mi? AK Parti’ye ama CHP’yle ittifak kuruyorlar. AK Partililerin bunu oturup düşünmesi lazım. Şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz lazım" diye konuştu. 

Türkiye’de hayat pahalılığı var

Çelik, eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir" sözlerini de değerlendirdi.

Çelik, "Türkiye’de hayat pahalılığı var. Ben iktidar mensubu olduğum için, 'Yok canım her şey güllük gülistanlık, ne hayat pahalılığı' dersem ben saygınlığımı kaybederim. 'Hayat pahalılığı var, enflasyon yüksektir' demek eğer 'kral çıplak' demekse, eyvallah kral çıplak. Eğer Türkiye’de hukuksuzluklar, adaletsizlikler varsa bunları dile getirmek 'kral çıplak' demekse kral çıplak. Sayın Arınç’ın kastettiği bu. Türkiye’de bütün siyaset şahısların etrafında yapılır. Bugün de siyasetin ve muhalefetin Sayın Erdoğan’ın etrafında dönmesini doğru bulmuyorum. Sayın Erdoğan bir fanidir ya. Bence ilkeler üzerinden, prensipler üzerinden siyaset yapılması gerekiyor. İşi sadece şahıslar üzerinden ele almak çok doğru sonuçlara bizi götürmez" ifadesini kullandı. 

"AK Parti’nin muhafazakâr Kürtleri küstürdüğüne inanıyorum"

Çelik, AK Parti'deki oy kaybını ve Kürtlerin tercihini de değerlendirdi. Çelik, AK Parti'de oy kaybı olduğunu söylerken, "Türkiye’de 20 milyon Kürt olduğu söyleniyor. 20 milyon Kürt varsa 15 milyon da Kürt seçmen var demektir. Peki 5 milyonu HDP’ye oy veriyorsa diğerleri kime oy veriyor? AK Parti’ye veriyor. Doğu ve Güneydoğu’da CHP’nin bir varlığı var mı?" dedi. 

Çelik şöyle devam etti: Eli HDP’ye oy vermeye gitmeyen muhafazakâr Kürtler büyük çapta AK Parti’ye oy veriyor. Ben Genel Merkez’deki MYK’da, MKYK’da, Bakanlar Kurulu’nda hep şunu söyledim. AK Parti Edirne’den Kars’a kadar her etnik unsurdan her bölgeden oy alan bir partidir. Eğer biz Türkçülerle yakınlaşırsak Kürtleri kaybederiz. Eğer biz Kürtçü siyasetle yakınlaşırsak Türkleri kaybederiz. AK Parti’nin böyle bir lüksü olamaz. Dolayısıyla ben oldum olası bu çerçevede MHP ile ittifaka girmiş bir AK Parti’nin birçok muhafazakâr Kürt’ü küstürdüğüne inananlardanım. Burada ciddi manada bir sıkıntı var.

"Yargıyı siyasilere, muhaliflerimize karşı sopa olarak kullanmamalıyız"  

Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde yargının iktidara karşı bir sopa olarak kullanıldığını söyleyen Çelik, mevcut durumu da şöyle değerlendirdi: 

Yargı o gün başka bir grup tarafından bizim hükümetimize ve iktidarımıza karşı sopa olarak kullanılıyordu. Ama bizim bugün böyle bir şey yapmamamız gerekiyor. Mademki güç kuvvet bizde, o zaman biz yargıyı başkasına karşı, siyasilere karşı, muhaliflerimize karşı sopa olarak kullanmamalıyız.  Bunu Enis Berberoğlu’na haksızlık yapıldığını söylerken de vurguladım, Osman Kavala’yla ilgili olarak da söyledim. Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezada da söyledim. İlk defa söylemiyorum. Yargı, hukuk terazisi, asla şaşmamalıdır. Kiminle ilgili olursa olsun gerçek manada hukuk uygulanmalıdır.

"Çözüm sürecini PKK da HDP de istemiyordu"

Çözüm süreci konusunda da değerlendirmelrede bulunan Çelik, "Bu işin çözülmesini esasında PKK da HDP de istemiyordu. Çözüm sürecinde iki madde vardı. Bütün parmaklar tetikten çekilecek, bütün silahlı unsurlar Türkiye’yi terk edecekti. Çatışma bitince Kürtlerin demokratik haklarıyla ilgili yapılması gereken neyse ilmin ışığında, bu ülkenin birliğini bütünlüğünü sağlamaya yönelik adımlar atılacaktı. PKK’nın etkinliği ortadan kalkacaktı. Diğer taraftan Suruç’taki iki polisimizin şehit edilmesinden sonra masa devrildi. Ama bu masayı bir taraf devirmedi. Bu masayı maalesef paramparça ettiler" dedi.

Çelik şöyle devam etti: Şimdi hele hele AK Parti’yle MHP’nin müttefik olmasıyla bu işler daha da çıkılmaz bir hale geldi. MHP’yle bu işlerin yapılmayacağını hepimiz biliyoruz. Türkçü ve etnisite üzerinden siyaset yapan bir partinin herhalde bu işlerde olumlu bir gelişmeye katkı sağlamasını kimse beklemez.

Hüseyin Çelik'ten olay yaratacak yeni yazı

Hüseyin Çelik 'Paralelci' iddiası için ne dedi

Hüseyin Çelik'e tazminat şoku

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (33)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz04 Temmuz 2022 03:45

    Biz hiçbir zaman salya sümük ağlayan sözde din adamlarının veya din sömürüsü ile kendine makam devşirenlerin peşinden gitmedik ve gitmeyiz.

  • xyz04 Temmuz 2022 03:37

    Ali Taş; halkın elemanıyım ve milletin adamıyım. Doğrulara eyvallah diyen yanlışa ise yanlış diyen; bu milletin gariban nefesi ancak bir mumu söndürecek bir neferiyim. Attığın iftira çapın kadar. Çapsızsın Ali Taş.

  • ALİ HAYDAR KIZILBÖLÜK03 Temmuz 2022 15:58

    Sen düşünmüssün biz bunları çoktan düşündük bize anlatmana hiç gerek yoktur.teröristleri destekleyen parti ile ittifak yapanlaramı oyumuzu verelim ne diyorsun hüseyin.

  • xyz03 Temmuz 2022 16:13

    Hadi yanlızca o masada CHP olsa belki millet dediklerini yer. Ama Saadet, İYİ Parti, Gelecek, DEVA, Demokrat Parti olunca at terli beee millet yemiyor. Hadi ordan trol. Zamanında o dediklerinle az iş tutmadınız.

  • xyz03 Temmuz 2022 15:56

    baran; sen cahil olduğun gibi eğitimsiz çapsız bir yobazsın. Sen ve senin gibiler ancak karşısındakine hakaret eder. Yine yazılanı anlamamışsın. Sizler çağdaş eğitime her zaman karşı olursunuz. Sizlerin kafa ortaçağ Afganistandaki medrese eğitimi. Sizi şeyh ve hoca düşkünleri el etek öpücüler sizi. Kula kulluk edenler sizi.

  • Ali Taş04 Temmuz 2022 01:27

    Xyz sana bir soru her feto bağlantılı haber de ya ortayol bulup fetöyü yumuşatıyorsun yada hükumete sallayıp siz bunlarla iş tuttunuz diyorsun sen ne biçim trolsun kimin elemanısın$$$ xyzübükzade

  • AD03 Temmuz 2022 13:44

    Sizin M.E.Bakanlığınızı da hatırlıyorum.sizden,sizin dünya görüşünüzden olmayan il milli eğitim müdürlerinin başına neler geldiğini  unutmadık.Defalarca görevden uzaklaştırdığınız il müdürlerinin, mahkeme kararlarına rağmen tekrar tekrar görevden uzaklaştırdığınız müdürleri... unutmadık.

  • KASIM YANTIR03 Temmuz 2022 11:49

    AK PARTİ Yİ İÇERİDEN YIKANLARDAN BİRİSİ DE BU BENCE.KOVULMASININ HE KADAR HAKLI OLDUĞU DİYE SÖYLENMEKTEDİR.

  • Alpertunga 03 Temmuz 2022 10:27

    Gerek yok.

  • baran03 Temmuz 2022 10:12

    Otoriteleşme derken neyi kast ediyorsun?  Devlet vatandaşına karşı otoriter  falan değil. Ancak kurala kanuna da uyulmasını bekler!  Sigara izmaritini pet şişeleri maden suyu şişelerini yere fırlatıp gece sokak köşelerinde 3-5 serseri takımının bir araya gelip alkol aldığı bir ortamda bile devlet görevini yapıyor Trafikte yüzlerce alkollu sorumsuz hçdük çıkıyor  muhalif Sansatyan ın da bu işlere katalizör olduğu bir toplum ve bu sefil karakterlerin itibar gördüğü bir toplum yozlaşmaya ve çökmeye nihayetinde sonun başlangıcına  rotayı çevirmiş demektir.  Bu soytarı Marx tan alıntılar yapıp ''Din Afyondur. demekte.  Hal böyle olunca böyle soyatrılar ile öncelikle fikir bazında mücadele etmek şart oluyor.  Be soytarı madem din afyon olduğuna inanmışsın neden oruç tutar gibi yapıyorsun?  Sayısız yalanlarına sıradan bir vatandaş olarak ben dahi yetişemiyorum.  

  • baran03 Temmuz 2022 12:36

    Xyz sen önce ne demek istediğimi anlaman için cin ali kitaplarını okumaya başla!  Kripto  jeton çiftlikbank a yatırım yapanlar cahil mi Hayır tam tersi her halttan anladığını iddia eden senin gibi benzeri züppeler.  Doktor Mühendis vs. sigara içmiyor mu alkol almıyor mu?  Çöp atmıyor mu?  Tabi ki atıyor.  Demek ki tutarsız ve cahilce  sallamışsın!  Sorunlar göründüğünden çok daha derin ama senin gibi hödükler bir türlü anlamak istemez!  Güya kitap okumayı her şeye çare olarak gösterip iki cümle kuramayan zavallı öğrenmesi gereken çok şey var  farkında ama anlamak istemiyor.  Şuursuz hödüklerin durumu  bu!

  • xyz03 Temmuz 2022 12:18

    baran; bence günde en az yüz sayfa kitap oku. En azından hem okuduğunu anlarsın hemde birşeyler öğrenirsin. Yere çöp atmak, trafik kuralına uymamak vb. özgürlükle değil. Eğitimsizlik ve cehaletle açıklanabilir. Zaten otoriteleşmede cehaletin olduğu yerde yeşerir ve hüküm sürer.

  • Mucise Reis : )03 Temmuz 2022 08:22

    Az önce bir yabancı araştırma vardı ona bakıyordum. İnternet çağının ve internet bilgisinin neler yapabildiği hakkında. gerek videolar, gerek ilgili uzamanları birebir takip ve soru cevap ... yani ülkede sadece bilgisayar kullanma, çevirileri kullanma ile bir çok içerğie laşan geni nesil ve gençler var olan eski nesillerin anlattıklarına neden inansın diyor... herkesler internet ağı ile gerçeklere ve bilgilere ulaşabiliyor. esbercilikten araştırmalı bir nesil gelişiyor. Nu nesil gelecekte haklarını ülkelerinde nasıl alacak  diyor ? savaşarak mı gerçek ahklarını ülkelerine getirecekler, yoksa demokrasi ve anayasal haklar ile yönetimlere geçip büyük devrimsel gelişimlerle mi diyor... o bakımdan internet yasakları ülkere gelecek diyor. :D bizde de kanun var malum seçim öncesi aysak girecek, ama etkili olmayacak diyor... öyle bir araştırma. şimdi bir siyasinin ortay açıkıp konuşması düşünen beğinleri ikna edemez, düşünen beyinler yeni nesiller. particilikleri hiç yok...

  • Mucise Reis : )03 Temmuz 2022 07:42

    Yapıştılar koltuğa, her alanı kapattılar ülke yönetyoruz diye mücade veriyorlar. ona yasa buna tedbir ... yaptıkları tabloda ortada mazot 30 larda usd 17 lerde 1 kg kıyme 160 tl simit 5 tl.. milletin verdiği gücü iktidarda kalıp bir mucze olsunda inmsanlar yine bana oy atsın seçim gününe kadar diye oyalıyorlar... Başkada görünen bişe yok ortada... böyle yönetim modeli parlamanter sistemde çoktan daha fazla ülke ve en alt işsiz ve ücretli tabaka zarar görmesin diye değişirdi. parlamanter sistem bizlere lazım oarasını anladık. şapkanı önüne alıp, yönetim modeli ve herşeyleri yöneten kişiye modellemenin bedelini ödüyorsunuz. Yoksa devlet kurumları tam ve bğaımsı zçlaışsa o biçimde seçime giteniz, o zaman daha yüksek oy alacağınızdan ve yönetime devam edebilme şansınız olduğunu unutmayın. Hata yapıldı, devlet kurumları hatalı kararlı görmezden gelip destekleyen veriler yaptı, şimdi veriler ile reel dünyaya tutmuyor. edenli değişim anca  artık

  • 😂😂😂03 Temmuz 2022 06:13

    Zamanında alkışlanıyordun aşağıya baktım da herkes alkışı bırakmış kış kış moduna geçmiş,hani bilmeyip okuyanlarda bu şahsı muhalefet partisinden sanacak.

  • Ali03 Temmuz 2022 00:47

    Koltuk KİMSENİN babasının malı değil...yönetemiyorsanız durum onu gösteriyor.gidin erlen seçim e noktayı koyun.emekli olun

  • müdür02 Temmuz 2022 23:50

    şapkamı kaldı asıl o şapka size lazım ülkeyi ne hale getirdiğinizi düşünüp görmeniz açısından 

  • Cem02 Temmuz 2022 23:19

    Sana kimsenin ihtiyacı yok al fikirlerini doğru pensilivayaya git mezar bile almışlar sizin için

  • Romanus02 Temmuz 2022 21:30

    Toplumda bilinç, siyaset ve bürokraside ciddi bir kapasite kalite insiyatif bağımsızlık ve cesaret açığı var. Büyük çoğunluk umudunu dış kredi ve çözümlere bağlamış hazırcı copy paste karakterler. Rahatını bozmak istemeyenler tribünden inmiyor. Bunun farurasını gelecek nesiller umarım ağır ödemez hazır buldukları ellerinden kayıp gitmez.

  • EKRİKS02 Temmuz 2022 20:49

    zaten bunuda pek görev yaptığı zamanda gözüm tutmaz iki.gözleri ikili oynar idi şimdi kendi ağzı ile kendini ele verdi.

  • xyz02 Temmuz 2022 19:46

    Söyledikleriniz ne kadar doğru olsada ağzınıza yakışmıyor. Olsun yinede doğruyu söylemedeki cesaretinizden dolayı tebrikler.

  • DOĞRU02 Temmuz 2022 18:25

    bu ülke farklı düşünenleri sevmez sayın çelik,boş kafalılar klavye başında kin kusar...

  • Mustafa 02 Temmuz 2022 15:58

    Ulan fetocu çok konuşuyorsun boş konuşuyorsun senin ayarın pazarda bile geçmiyor artık sus köşeme çekil gözükme bari

  • ölüm dunya02 Temmuz 2022 16:47

    musluman aldigi ve milletvekil maas iptal kul hakki ölüm var unutmayin sayin milletvekil kul hakki once vatandas helallik al

  • Murat02 Temmuz 2022 14:52

    Ak parti MHP ile çalışmayacak da , YPG sever CHP ile, PKK sever HDP ile, Fetö sever İP ile mı çalışacak.... akıl veriyor küçük aklınca

  • xyz03 Temmuz 2022 07:22

    Bak Murat. Geçmişte Yere göğe sıĝdıramadığın partinin kimlerle çalıştığını iyi biliyoruz. O yüzden boş yapma. Sizin gibi çapsızlar nedeniyle neredeyse Kıbrıs elimizden çıkıyordu. Arabasında Türk bayrağı ve Atatürk resmi asılı olanları pkk ile açılım sürecine zarar veriyor diye linç ediyordu. Daha sayayımmı samimiyetsiz. Türkçe olimpiyatları daha torbada neler var neler.

  • Karadenizli 02 Temmuz 2022 14:44

    Herkesi zamanında öğretmen yaptınız.ilköğretimlere liseye atanma şansı verdiniz.belli branşları kayırdınız.size halkım asla helal değil

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ02 Temmuz 2022 14:30

    bir gereksiz daha ortaya çıkmış.partiden gönderilmesinin ne kadar isabetli olduğunun söylemleri bunlar.hayat pahalılığı imiş ulan tüm dünya kan ağlıyor onlar iktidara gelse her şey ucuzlayacak mı.bana desene 600 milletvekilli sayısı 200 indirilsin partilere devlet yardımları kaldırılsın o zaman sana hak veririm sen 7 masaya pas atıp görev bekliyorsun.madem o kadar muhalefet halkı düşünüyor ve erken seçim istiyor erkek ise hepsi istifa etsinler al sana erken seçim .alınlarını karışlarım bunların hiç biri ülkesini ve halkını düşünmezler milleti bir birlerine takıp kendi rantlarına bakarlar. (6)  (6)  (6) 

  • Bir dost02 Temmuz 2022 14:29

    Her sey gorevdeyken yapilmasi gerekir oncesi sonrasi konusmak gecersizdir.

  • Vatandaş02 Temmuz 2022 13:38

    HÜKÜMETTEYKEN BAŞKA ,HÜKÜMET DIŞINDA BAŞKA KONUŞURLAR.bUNLARIN ELİNDE OYUNCAK OLDU MİLLET,DEVLET...

  • Bik02 Temmuz 2022 13:37

    AKP'nin ve F.Gülen'in eski neferleri günah çıkarma sırasına girmişler.

  • Demiş02 Temmuz 2022 13:10

    Yani demiş ki hani sizin o altılı ganyan dediğiniz varya sizin eserinizdir.Kendinizde arayın hatayı…!

  • Kaçkar KAPLANI02 Temmuz 2022 12:20

    Niye şapkayı önüne alıp düşünüyorsun ki? önüne almadan düşünemiyor musun?