E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHürmüz Boğazı'na alternatif boru hattı---

Hürmüz Boğazı'na alternatif boru hattı

Hürmüz Boğazı'na alternatif boru hattı
23 Temmuz 2021 - 09:55 borsagundem.com

İran, Hürmüz Boğazı'nı bypas etmek için Umman Körfezi'nde petrol terminali açtı.

İran, dün kara yoluyla petrol ihraç etmek ve Hürmüz Boğazı’nı bypas etmek için yeni bir petrol boru hattı açtı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bu girişimin ABD’nin İran’ın petrol ihracatını engellemesine bir yanıt olduğunu ifade etti.

IRNA’da yer alan habere göre, söz konusu petrol boru hattı batıda İran’ın Buşehr Eyaleti’nden doğuda Umman Körfezi kıyısında ve Bandar-i Jask adı verilen limana kadar bin kilometre uzunluğunda. Projenin başlangıcında günde 300 bin varil ham petrol taşıyabilecek ve maksimum taşıma kapasitesi günde 1 milyon varile ulaşacak.

Hasan Ruhani, ABD’yi İran’ın ham petrol ihracatını engellemek ve İran’ın petrol endüstrisine müdahale etmeye çalışmak için bir “ekonomik savaş” başlatmakla suçladı. Ruhani, zamanla bu projenin öneminin daha çok anlaşılacağını ifade etti.

İran, Suudi Arabistan, Irak, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer Körfez petrol üreticisi ülkeler, Hürmüz Boğazı’ndan ham petrol ihraç etmişti. İran daha önce ABD yaptırımlarının İran’ın ham petrol ihracatını engellemesi halinde Hürmüz Boğazı’nı kapatacağı tehdidinde bulunmuştu.

Çin, DSÖ'nün ikinci araştırma önerisini reddetti

 

Dünyaca ünlü birçok internet sitesine erişim kesildi

 

BM, İsrail'in ihlallerini soruşturacak komisyon için 3 üye atadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)