E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHürkuş'un jet versiyonu geliyor---

Hürkuş'un jet versiyonu geliyor

Hürkuş'un jet versiyonu geliyor
11 Ağustos 2017 - 05:43 borsagundem.com

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Hürkuş’un jet versiyonu için çalışmaya başladıklarını açıkladı.

TUSAŞ (TAİ) Genel Müdürü Temel Kotil, Hürkuş uçağının jet motorlu versiyonu için çalışma başlattıklarını açıkladı. Temel Kotil Ankara’da yaptığı açıklamada TAİ’nin kendi kaynak ve ekibiyle hala TSK için üretilmekte olan pervaneli uçak Hürkuş’un jet motorlu versiyonu üzerinde çalışmaya başladığını söyledi. Temel Kotil, eğitim amaçlı halen kullanılan jet uçaklarının sınıfından bir uçak üzerinde çalışıldığını mevcut Hürkuş tasarım ekibinin TUSAŞ’ın öz kaynakları ile bu projeye yönlendirildiğini belirtti. Temel Kotil, uçağı “HÜRJET” olarak isimlendirdi.

Temek Kotil Hürkuş’un aviyoniklerinin yerli olarak geliştirildiğini hatırlatarak bu kazanımların Hürkuş’un jet versiyonun tasarımında da byük avantaj sağladığının altını çizdi. Hürkuş’un temel eğitim uçağının 2018 Haziran ayından itibaren TSK’ya teslim edilmeye başlayacağını hatırlatan Temel Kotil, “Uçak yapmaya devam ediyoruz, devam da etmeliyiz. Her yıl yüzde 25 büyümek istiyoruz. Bunu sağlamak için sıra dışı şeyler yapmamız gerekli” dedi.

Mehmet Kaya - Dünya

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)