E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHulusi Akar'dan Yunanistan'ı korkutan sözler---

Hulusi Akar'dan Yunanistan'ı korkutan sözler

Hulusi Akar'dan Yunanistan'ı korkutan sözler
10 Şubat 2018 - 15:24 borsagundem.com

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın Ege ile ilgili açıklamaları, Atina’da gündem oldu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın “"TSK, sahip olduğu yüksek teknolojiyle bütün Doğu Akdeniz ve Ege'yi kontrol altında tutabiliyor. Sadece Kardak değil, tüm Ege'yi kapsayabiliyoruz. Hem Afrin'de operasyon yapabilecek, hem de aynı anda Ege'yi kontrol edebilecek güce sahibiz. Tüm denizlerimizde ülkemizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerinin korunması konusunda kararlıyız” sözleri, Yunan medyasında geniş yer aldı.

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, Akar’ın açıklamalarını “Türk Genelkurmay Başkanı tehdit etti” başlığı ile manşetine taşıyan Kathimerini gazetesi “Hem Ege (Kardak bölgesi) , hem de Doğu Akdeniz’deki (Kıbrıslı Rumların tek taraflı ilan ettiği Ekonomik Münhasır Bölgede yapılan sondaj çalışmaları) gelişmeleri yakından izleyen Atina, Akar’ın söylemlerinden endişeli” ifadesini kullandı.

Haber sitelerinden “Skai” Akar’ın açıklamalarını “Ankara’dan yeni tehditler” başlığı ile aktarırken, “To Vima “Türkler, Yunanistan ile ilişkilerde ateşe körükle giderek, tahrikçi söylemleri sürdürüyorlar” diye yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • amanyum 11 Şubat 2018 15:17

    sen kel ben yasarım

  • Yorumcu11 Şubat 2018 02:19

    Çok normal biz ne yaparsak etkisi x10 hesaplanıyor. Şayet gemilerle kışkırttıklarınıda gördüm Bizans bayrağı açtıklarınıda. Biz sadece ''söz'' söyleyince problem oluyor. Savaşa bahane arıyorlar.

  • Mustafa 10 Şubat 2018 23:56

    Kör gözlerle bakmak bu olsa gerek bu genelkurmay Başkanı ile vermedik mi yunanistana adaları? Ve şimdi sesini çıkarıp kimi korkutabilir???

  • Zındık seni13 Şubat 2018 00:32

    Mal hangi adalari verdin bu genelkurmay bsskani ile

  • mete ark10 Şubat 2018 21:45

    sormak istiyorum şu yunanlıların işgal ettiği 12 adamız çin denizindemi acaba ?

  • Vatansever10 Şubat 2018 21:35

    Bu genelkurmay başkanımızı sevmeyenin Türklüğünden şüphe ederim

  • Doğukan10 Şubat 2018 20:47

    Türkiye kararlılığını göstermeli , kimsenin toprağında gözümüz olmadığını dünyaya göstermeli bu şekilde zaferi tamamlayabiliriz.Suriyede temiz yerlere Türkiyedeki Suriyeliler yerleştirilmeli , ege konusu 12 mil kıta sahanlığı , herkes saygılı olsun en küçük bir proplem çıkmaz.Savaş demek Atatürkin dediği gibi cinayettir demiştir.Yunanistan atinadfa milyonlarca insan yaşıyor izmir milyonlarca insan yaşıyor.Yani iki ülke her zaman dost kalmalıdır.Her iki ülke için dostluk kazandırır.

  • el cevab :10 Şubat 2018 16:00

    50 yaşını devirdim. gördüğüm en iyi genel kurmay başkanımız . Allah CC basiretini arttırsın ordumuzu karada denizde ve hava daima mansur ve nuzaffer kılsın. AMİN