E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHükümetten memurlara tatil müjdesi!---

Hükümetten memurlara tatil müjdesi!

Hükümetten memurlara tatil müjdesi!
13 Haziran 2016 - 08:52 borsagundem.com

Kamu çalışanlarına indirimli ve 12 taksitle tatil imkanı masada. Bayrama kadar verilecek kararla memur kolay tatil yapacak, turizm canlanacak

Memurlara 12 taksitle ve indirimli tatil için düğmeye basıldı. Turizmciler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na memurlara kolay tatil imkanı sağlayarak sektörü hareketlendirecek projeler sundu. Kararın, Ramazan Bayramı'na kadar verilmesi bekleniyor. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından hazırlanıp Bakanlık'a sunulan 'çek ile tatil' projesine göre; memurlar, tatil için bağlı olduğu kurumdan çek alacak. Memur, bu çeki tatilini yaptığı tesise verecek, otel sahibi de bunu bakanlıktan tahsil edecek. Bu para memurun maaşından 1 yıl içinde eşit taksitler halinde kesilecek. Çek tutarının bir maaş kadar olması düşünülüyor. TÜROFED Başkan Vekili Mehmet İşler, "Turizm Bakanımız Nabi Avcı projeye olumlu bakıyor. Çalışmalar sürüyor" dedi. Memurlara verilecek çeklerin miktarına devletin karar vereceğini vurgulayan İşler, "Memurun maaşı 2 bin liraysa 6 bin liralık çek verilmeyecek. Zaten sistem de memura 'Maaşın ne kadarsa o kadarlık destek veririm' diyecek" ifadesini kullandı.

12 AY ÖZEL FİYAT
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da, kamu personeline 12 ay devam edecek tatil kampanyasının başlatılacağını, bu kapsamda özel indirimler sunulacağını söyledi. Ulusoy, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önderliğinde birliğimiz ve diğer meslek örgütlerinin ortak çalışması kapsamında, kamuda görev yapan personele yönelik tatil kampanyası başlatılması gündemde. 12 ay devam edecek olan kampanyayla kamu personeli seyahat acentası ve otellerde özel indirimli fiyatlarla tatil yapabilecek" dedi.

KAYNAK: TAKVİM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)