E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHükümetten flaş PKK açıklaması---

Hükümetten flaş PKK açıklaması

Hükümetten flaş PKK açıklaması
16 Nisan 2015 - 18:51 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: "Şu an PKK'nın kongre toplayarak silah bırakması kısa vadede, şu birkaç ay içerisinde görünmüyor."

"Sen teröristle buluşma şöleni  yapıyorsun, silahlı unsurlarla buluşuyorsun ve onlar silah üzerinden bir  propaganda yapıyorlar. Yani silahtan medet uman bir yaklaşım, silahın gölgesinde  seçime girmek demokrasiye inanmamaktır. Sen silahın gücüyle bir oy almış  oluyorsun, bu, HDP'nin oylarına gölge düşürecek, şaibe karıştıracak bir şeydir.  Kendisinin bundan uzak durması lazım, HDP'nin çağrı yapması lazım. Silahlı  adamların ortada dolaşması ve bulaşmasıyla HDP örgüt partisi durumuna düşer,  inandırıcılığı da kalmaz."

"Şu an PKK'nın kongre toplayarak silah  bırakması kısa vadede, şu birkaç ay içerisinde görünmüyor."

"Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetin çözüm sürecindeki kararlılıkları belli. Burada hafife alma, göz ardı etme öyle bir şey kesinlikle söz konusu değil."

1915 olayları
Uluslararası zeminde 100. yıl dolayısıyla çok ciddi hazırlıklar yapıldığı  anlaşılıyor. Türkiye'yi burada nasıl mahkum edebiliriz, nasıl zor durumda  bırakabilirizin peşindeler ama burada bekledikleri olumsuzlukları  üretebileceklerini sanmıyorum, bunun işaretlerini de çok görmüyorum. Birtakım  şeyler oldu, Papa açıklama yaptı, şimdi kıvranıyor. Çünkü yanlış bir şey bu. Yani  biz iyi niyetli olarak bir çağrı yapıyoruz. Gelin arkadaş, kin ve nefret üzerine  geleceği inşa edemeyiz. Geçmişte ne yapıldıysa oturup konuşalım, araştırılsın,  gereği ne ise yapılsın. Adamlar açlıktan ölüyorlar, diaspora bırakmıyor ki ilişki  geliştirelim."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)