E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHükümetten destek paketinin açıklanması bekleniyor---

Hükümetten destek paketinin açıklanması bekleniyor

Hükümetten destek paketinin açıklanması bekleniyor
18 Mart 2020 - 09:30 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel ve yurt içi piyasaların virüs salgınına tepkileri inceleniyor

Yurtiçi piyasaların gündeminde bugün Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde toplanacak olan üst düzey yetkililerin koronavirüsüne dair destek paketiyle ilgili aksiyonlar alması bekleniyor. Reel sektöre yönelik özellikle işverenleri pozitif etkilemesi beklenen bu paketle ilgili kesin bir tahminde bulunmak zor. Fakat, global piyasalardaki harekete paralel bir görünüm izleyen endeksin içerisinde yer alan şirketlerin bu paketin detaylarının ardından sınırlı da olsa pozitif bir hava izlemesi mümkün olabilir. Bu nedenle açıklamalar önemli olacak. Diğer yandan Türkiye’de vaka sayısı artarken, bir can kaybının olduğu dün gece Sağlık Bakanı tarafından açıklandı. Vaka sayısındaki artış, panik havasını tetiklemeye devam etmekte ve risk algısını da canlı tutmakta.

Her verinin ve gelişmenin önüne geçen koronavirüsü salgınına dair her haberin kritik önemde takip edilmesinde fayda var. Dün endeks güne primli bir başlangıç yapmanın ardından günün geri kalanında satıcılı bir seyir izledi. Günü %1,26 aşağıda 86.777 puanla tamamladı.

Dolar/TL kanadında ise 6,40 seviyesi izleniyor. Genel olarak risk algısındaki yüksek seyir TL varlıklar üzerinde baskılayıcı olmaya devam ediyor.

Yurtdışında bakıldığında ise Hükümet ve Merkez Bankalarından teşvikler devam ediyor. Dün Fed piyasalara kısa vadeli krediler sağlayabileceğini açıklarken, Trump hükümetinin 1 Trilyon Dolar ekonomiye teşvik sağlayabileceğini değerlendirdi. Genel olarak açıklanan ekonomiyi destekleyici adımların etkileri Borsa ya da para piyasaları üzerindeki hissedilmiyor. Korona virüsünün yarattığı endişeli tablonun nereye varacağının yaratmış olduğu belirsizlik yeni yatırımların önüne kesmesinin yanı sıra harcamaları da sınırlamış durumda. Bu nedenle MB’lerin hızlı adımları piyasalarda virüs salgınındaki haberler kadar etkileyici olmuyor. Bu sabah Asya piyasalarında karışık bir tablo anlık olarak öne çıkarken, vadeliler kanadında satıcılı bir seyir hakim. Ons altında ise 1520$ üzerindeki bir hareket takip ediliyor. Petrol fiyatlarında ise satışlar hızlandı ve Brent ve ham petrol 30$ altına geriledi. Görülen bu fiyatlar 2016 yılı başından bu yana en düşük seviyeler olarak geçti. Bugün OPEC ve
Rusya kanadının geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalarda görüşmesi bekleniyordu. Bu nedenle bir değişiklik olmaz ise gelişmeler petrol fiyatlamaları açısından yakından takip edilecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)