E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHükümetten 40 bin kişiye de bayram ikramiyesi---

Hükümetten 40 bin kişiye de bayram ikramiyesi

Hükümetten 40 bin kişiye de bayram ikramiyesi
20 Mayıs 2019 - 08:30 borsagundem.com

Hükümet, nisan itibarıyla emeklilik dilekçesi veren, malullük aylığı bağlanan 40 bin kişiye de bayram ikramiyesi verecek.

Milyonlarca emeklinin yüzünü güldüren hükümet Nisan ayı itibariyle emeklilik dilekçesi veren, malullük aylığı bağlanan 40 bin kişiye de bayram ikramiyesi verecek. Sosyal Güvenlik Kurumu bu hafta, 27-31 Mayıs'ta hesaplarda olacak emekli ikramiyelerinin tahsis numarasına göre ödeme gününü açıklayacak.

Hakkında haciz başlatılan emeklilerin bayram ikramiyesine de haciz konulamayacak. Hak sahibinin bayram öncesi vefatı durumunda, hak edildiği halde ödenemeyen bayram ikramiyesini varisleri alabilecek. Geçen yıl yaklaşık 24 milyarlık emekli ikramiyesi ödeyen hükümet bu yıl için de yaklaşık 28 milyar liralık ödeme gerçekleştirecek. 

EMEKLİ BU YAZ KAZANÇLI

Emekliler için bu yaz kazançlı geçecek, bayram ikramiyesinin yanı sıra Temmuz'da da maaşları artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam, memur emeklilerine de, yüzde 5 artış ve oluşursa enflasyon farkı yansıtılacak.

Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanacak. Yeni emekliler, bu tarihten itibaren verilecek tüm bayram ikramiyelerini alabilecek, 2019'da 2 bin lirayı cebine koymuş olacak. Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı günü başlıyor. Memur maaş ödemeleriyle çakışma olmayacağı için bayramdan önceki 27-31 Mayıs haftasının ilk yarısında emekli ikramiyeleri ödenecek. Bayram ikramiyesi geçen yıl çıkarılan yasayla sabit olarak belirlenirken, bin liralık tutarda bir değişiklik söz konusu olmayacak. SGK geçen yıl Kurban Bayramı'nda 11 milyon 767 bin kişiye bayram ikramiyesi ödemişti.

HAZİRAN DA DAHİL

Nisan ayında dilekçe verip de Mayıs ayına kadar emekli aylığı bağlanmış olan yeni emekliler de Ramazan Bayramı'nda ikramiye alabilecek. Ancak, haziranda emekli olacak kişiler ilk bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı'nda almaya hak kazanacak. Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanacak. Yeni emekliler, bu tarihten itibaren verilecek tüm bayram ikramiyelerini alabilecek, 2019'da 2 bin lirayı cebine koymuş olacak.

BAYRAMDAN ÖNCE VEFAT EDENLER

Emekli veya hak sahiplerinin bayram öncesi vefatı durumunda, hak edildiği halde ödenemeyen bayram ikramiyesini varisleri alabilecek. Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanlara, hisseleri oranında ikramiye ödenecek. Ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50'si bağlanmış olan eşe 500 lira; yüzde 25'i bağlanmış olan kızına ise 250 lira ikramiye ödenecek.

BAŞVURUYA GEREK YOK

SGK'dan aylık alanların bayram ikramiyesi alması için başvuru yapmaları gerekmiyor. Ödemeler doğrudan emekli aylıklarının yatırıldığı bankalara yapılacak. Borcu bulunan ve hakkında haciz başlatılmış emekli aylığını almayı sürdürüyor.

KİM NE KADAR ALACAK?

Kurban ve Ramazan Bayramı öncesinde biner lira olmak üzere toplam 2 bin lira ödeme yapılacak. Dul ve yetim aylığı alanlarda ölüm aylığı hissesi oranında ikramiye alacak. Örneğin, kocasından dul aylığı alan ve çalışan kadın, yüzde 50 oranında ölüm aylığı alır. Bu kapsamdaki dul eşe 500 lira ödenecek. Çalışmayan ve emekli olmayan dul eş aylık alan tek kişi ise yüzde 75 oranında ölüm aylığı alıyor. Bu durumda dul eşe 750 lira bayram ikramiyesi ödenecek. Babasından dolayı aylık almakta olan kız çocuk yüzde 25 oranında aldığı yetim aylığı nedeniyle 250 lira yatırılacak. (Sabah)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.21 Mayıs 2019 02:17

    BANKA SANDIKLARINDAN EMEKLİ OLMUŞ OLANLARA DA ÖDEME YAPILMALI Ya da banka sandıkları sosyal güvenlik kurumuna devredilerek 1000 er lira ikramiye almaları sağlanmalı

  • Oynakborsaci20 Mayıs 2019 22:39

    Huhhaaahuhh emekli ikramiyesi zamsiz ,,,yeni akp parti rejimi su yok diyo emekliye intibaK yok ,,zam eflasyon dusuyo diyolar eksi zam oluyo ,,diyosun ama pahalilik var fiyastlar artiyo diyolar ossun efladyon badka bi sey pahalilikla alakasi yok oyle bi sey iste sey gibi bi sey olmasad bi sey vardur gibi ,,,

  • mehmet yılmaz20 Mayıs 2019 21:00

     hayatında anne babasına 50 tl vermeyen gübre mangası  vermediğinin 40 katını   veren DEVLETİMİZE VE EMEKLİ  İKRAMİYESİNE laf ediyor.

  • ayşe 20 Mayıs 2019 17:48

    Emekli ikramiyesine artış yapmamışlar kendilerine her fırsatta zam yapanlar

  • Haydi tatile 🤣20 Mayıs 2019 15:40

    Bu ikramiye ile emeklilerin Japonya'ya tatile gitmelerini öneriyorum

  • Yusuf Yıldız20 Mayıs 2019 14:09

    Bayram değil seçim ikramiyesi..Seçim de olmasa garibanın yüzü gülmeyecek..

  • saffet tacir20 Mayıs 2019 12:40

    babanızın malı verin bakalım

  • Emekli 20 Mayıs 2019 12:00

    Enflasyon %26 iken %10 küsur zam vererek emeklinin yüzünü güldüren hükümet öyle mi. Işte buna gülünür 🤣🤣🤣🤣

  • Türkoğlutürk 20 Mayıs 2019 09:24

    Ekrem bey şu ile Bi el atsanız, sizin sözünüzde çıkmazlar. Zam yaparlar.