E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHükümetin IMF’ye gideceğini düşünmüyorum---

Hükümetin IMF’ye gideceğini düşünmüyorum

Hükümetin IMF’ye gideceğini düşünmüyorum
21 Mayıs 2019 - 14:09 borsagundem.com

ADM International Küresel Piyasa Stratejisti Marc Ostwald, güçlü TL performansı ve yabancı yatırımcıları çekmek için hangi adımların atılması gerektiğini anlattı

ADM International Küresel Piyasa Stratejisti Marc Ostwald Bloomberg HT'deki Fokus programına konuk oldu. Ostwald, güçlü TL performansı ve yabancı yatırımcıların çekmek  için hangi adımların atılması gerektiğini anlattı.

“Türkiye’de şu an çok karışık bir durum var.  Gelişen piyasalarda çok fazla oynaklık var. ABD- Çin arasında gerginliğin ters etkilerinin herkesi etkilediğini düşünüyoruz.  Türkiye de çok ters bir durumda kaldı. Türkiye çok büyük bir jeopolitik risk ortasında kaldı. Rusya, Ortadoğu ve ABD arasında kaldı.

TCMB’nin swap indirimi çok iyi oldu.  Türkiye’nin yabancı yatırımcıları çekmesi için önlemler alması gerekli. Bu durum uzun zaman alacaktır ve yerel yatırımcıyı da cesaretlendirecektir. Çünkü şu an herkes doları stokluyor. Bunun engellenmesi için bazı şeylerin yapılması lazım. TCMB de bunun için hareket ediyor ama uzun vadede düşündüğümüz zaman dolarizasyondan bahsediyoruz.  Politikaların uygulanması yerli yatırımcı için de pozitif olacaktır”   

Yabancı yatırımcıları TL’ye çekmek için atılması gereken adımları da paylaşan Ostwald,  “İlk olarak güvenin sağlanması lazım. Özellikle politik müdahaleler ve para politikaları söz konusu olduğunda yabancı yatırımcılar bundan hoşlanmıyor.  İkinci olarak İstanbul seçimleri var, bu durum da yabancı yatırımcının sevdiği bir şey değil.  Politik istikrarsızlık algısı var.  Bir noktaya kadar ekonomik olarak yapılan şeyleri de etkilemeye başlıyor.  Politik istikrara kavuşulduğu zaman insanlar ekonomi için güvenilir şeyler yapılabilir diye düşünüyor. Döviz rezervlerine baktığımız zaman çok hızlı bir şekilde eridiğini de görebiliyoruz.  IMF konuşuluyor ama hükümetin IMF’ye gideceğini düşünmüyorum” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tasgedik22 Mayıs 2019 11:08

    2002 de 1.6 olan dolar TL paritesi, 2013 de 1.8 olmus, yani 10 yilda Turk lirasi % 15 deger kaybetmis. Ancak bu donemdeki enflasyona bakarsaniz kumulatif olarak % 130. Bunun anlami su TL degerli tutulmus, yabanci mallar ucuz, Turk mallari pahali hale gelmis, dis borc alinarak bu durum surdurulmus. 2013 den sonra haava bozmus ve kademeli olarak bugunku durum ortaya cikmis. Akasam yediginiz hurmalar (cekirdekleriyle birlikte) sabah ..... Kimseyi suclamayin, suclu olan bu durumu bu hale gelmesine gozyumanlardir. CAHAPE

  • Sinan b22 Mayıs 2019 00:49

    Bir ülkenin parasını almak o ülkeye açıkça destek olmak o ülkenin bastığı kağıdı değerlendirmekten başka bişey değildir. Özelliklede bu ülke ABD ise ne kadar bastığının değeri yoktur sadece kağıt maliyeti. Okağıda  değer kazandıran maalesef ülkesinden çok ABD ye hizmet eder. Bence dövizden alınan vergi binde birden beşlere çıkartılmalı kısa dönemde zararları olsa da faizler inene kadar sabredilmeli. İnsanların çoğunluğu için cep vatandan daha önemli bu yüzden yalvararak bu işler olmaz. Eline sopayı alacaksın.

  • JBT 21 Mayıs 2019 23:13

    Abi dolar 10tl olunca memleket batarken sen zengin olduğunu sansan ne olacak....akıllı olun lütfen....tl ye sahip çıkın......

  • : ))21 Mayıs 2019 19:01

    imf den para alırsan, çarçur harcatmaz, keyfi harcamaları sonuna kadar kısar. imf para verdimi, ekonomine izin verir sadece, başka yerlere, dernekler, vakıflar, abul subuk yerlere5kuruş harcatmaz

  • JBT 21 Mayıs 2019 18:18

    Doların turşusunu kurarsınız inşallah

  • çmr22 Mayıs 2019 13:31

    iyi duyar kasıyorsun da tl ye nasıl sahip çıkılır bilmiyorsun . tl e sahip çıkmanın yolu ÜRETMEK  güzel kardeşim ÜRETMEK . 

  • Alabao21 Mayıs 2019 15:21

    Dolar stoklayan vatandaşlara tek cümle dolarlarinizla güzel mezarlar yaptirir hayrını görmezsiniz inşallah ülkede o kadar para var bizim şu cektigimize bakin tam vatan hainliği

  • Kafaya gel21 Mayıs 2019 21:29

    Siz batırın, dolar suçlu olsun kafaya bak

  • Boşboş 21 Mayıs 2019 16:03

    Dolarim yok ama alana da laf edilmez. Yonetim guven verse, bunu da rakamlar ile gosterse alan olmazdi zaten

  • Okie Dokie21 Mayıs 2019 14:50

    IMF'ye gerek yok. Memleketim İsrail borç verme konusunda son derece cömerttir. İstanbul'da bir kaç sinagog yapılırsa ben de borç veriririm.

  • Rizeli21 Mayıs 2019 16:52

    İnşallah kardeşim bu ülkede inançlarımızı yaşıyamıyoruz tanrı sinagog yapmayı nasip etsin sana tanrı seni korusun

  • Basgan21 Mayıs 2019 16:04

    Balkona yaparim 20 kisilik bi yer. Kac lira atan ?

  • abraham abraham21 Mayıs 2019 15:19

    kardeş birazda bana borç versen olurmu aynı memleketin çocuğuyuz sonuçta zor durumdayım..