E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHükümetimde Netanyahu'ya yer yok---

Hükümetimde Netanyahu'ya yer yok

Hükümetimde Netanyahu'ya yer yok
16 Şubat 2020 - 19:30 borsagundem.com

İsrail'de yapılacak üçüncü erken seçimde yarışacak olan muhalefet lideri Benny Gantz, hakkında yolsuzluk suçlaması bulunan Başbakan Binyamin Netanyahu ve parlamentodaki ağırlıklı Arap partilerini içermeyecek bir hükümet kuracağını söyledi.

Ulusal seçimlere iki hafta kala katıldığı bir televizyon programında konuşan Gantz, 2 Mart’ta yapılacak seçim için İsrail Eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman liderliğindeki aşırı milliyetçi partiyle hareket edebileceğini kaydetti. Geniş bir yelpazede “Yahudi ve demokratik” partilerle işbirliği yapacağını vurgulayan Gantz, merkez sağ Likud Partisi'yle hakkında yolsuzluk suçlamaları olan Başbakan Netanyahu ile yollarını ayırması durumunda çalışabileceğini ifade etti.

Ülkede yapılan anketler, Netanyahu aleyhindeki yolsuzluk iddiası ve ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı "Yüzyılın Orta doğu Barış Planı"na rağmen, Netanyahu ve Gantz’ın geçen eylül ayında yapılan seçim sonucuna yakın bir oy oranına ulaşmasını öngörüyor.

Ne olmuştu?
İsrail başsavcısı Netanyahu hakkında kasım ayında yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlarından soruşturma başlatmıştı. İsrail yasalarına göre, herhangi bir suçla itham edilenlerin kamu görevlilerinden istifa etmesi gerekiyor. Ancak başbakan bu yasa kapsamı dışında tutuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)