E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHSK İstanbul ve İzmir'de iki mahkemenin yargı çevrelerini değiştirdi---

HSK İstanbul ve İzmir'de iki mahkemenin yargı çevrelerini değiştirdi

HSK İstanbul ve İzmir'de iki mahkemenin yargı çevrelerini değiştirdi
08 Ekim 2021 - 05:10 borsagundem.com

HSK, deniz ticareti ve deniz sigortası davalarına bakan İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi ve İzmir 5. Ticaret Asliye Mahkemesi'nin görev çevrelerini yeniden belirledi

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) 6 Ekim'deki toplantısında, daha önce alınan kararlar çerçevesinde deniz ticareti ve deniz sigortalarıyla ilgili davalara bakmakla görevlendirilen İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi ve İzmir 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin görev çevrelerinin yeniden belirlenmesine karar verdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan HSK kararında, kurulun 08.09.2014 tarihli kararında İstanbul 17. Asliye Ticaret Mahkemesi ve İzmir 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin görevlendirildiği hatırlatıldı.

Aynı şekilde, 07.07.2021 tarihli kurul kararında İstanbul Asliye Ticaret Mahkemelerinin yargı çevresinin İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresi olduği; İzmir Asliye Ticaret Mahkemelerinin yargı çevresinin Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresi hariç İzmir ilinin mülki sınırları olarak belirlendiği ifade edildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, kurulun 6 Ekim’deki toplantısında ise hem İstanbul 17. Ticaret Mahkemesi hem de İzmir 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin yargı çevrelerinin bu illerin mülki sınırları olarak belirlendiği bildirildi. Kararın 11 Ekim’den itibaren uygulanacağı da ifade edildi.

İki bakanlığa 135 personel alımı yapılacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)