E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHSBC'nin karı yükseldi!---

HSBC'nin karı yükseldi!

HSBC'nin karı yükseldi!
05 Ağustos 2013 - 12:04 borsagundem.com

HSBC'nin karı yılın ilk altı aylık döneminde 12.74 milyar dolardan 14.07 milyar dolara yükseldi

Avrupa'nın en büyük bankası HSBC Holdings Plc'nin karı, yılın ilk yarısında, ABD kredilerindeki bozulmanın azalması ve CEO Stuart Gulliver'ın daha karlı piyasalarda odaklanmak için varlık satışına gitmesinin etkisi ile yüzde 10 arttı.
HSBC'nin vergi öncesi karı, 2013 yılının ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemindeki seviyesi olan 12.74 milyar doalrdan 14.07 milyar dolara yükseldi. Bloomberg'in anketine katılan 10 ekonomistin tahminlerine göre, bankanın 14.15 milyar dolar kar açıklaması bekleniyordu. Kredi bozulması yüzde 35 düşerek 3.1 milyar dolara geriledi.
Gulliver, bankanın ABD tüketici bankacılığı piyasasındaki büyümesini tersine çevirmesinin meyvelerini topluyor. HSBC, ABD kredi kartı birimini Capital One Financial Corp.'a Mayıs 2012'de 2.5 milyar dolarlık bir primle sattı ve Mart ayında 3.2 milyar dolarlık ABD tüketici kredileri portföyünün satışını gerçekleştirdi.
Gulliver, bugünkü açıklamasında, "Ekonomik büyüme durgun kaldı ve düzenleyici değişiklikler elde edilebilir getirileri etkilemeye devam etti, ancak mukayeseli avantajımızın olduğu piyasalar ve iş alanlarında odaklanarak, bu faktörleri düzenlemek için faaliyetlerimizi yeniden pozisyonlama konusunda başarılı bir ilerleme gerçekleştirdik" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)