E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHSBC'den EM piyasalarında yükseliş bekleyenlere uyarı---

HSBC'den EM piyasalarında yükseliş bekleyenlere uyarı

HSBC'den EM piyasalarında yükseliş bekleyenlere uyarı
18 Ocak 2019 - 10:22 borsagundem.com

HSBC döviz stratejisti gelişen piyasalarda yükseliş bekleyenleri uyardı

HSBC Holdings Plc'ye göre gelişen piyasalarda bu yıl görülen yükseliş Pamplona'daki boğa koşusuna benziyor ve yatırımcılar ezilme riskiyle karşı karşıya.

Singapur'da HSBC Döviz strateji birimi küresel yöneticisi David Bloom, gelişen piyasalardaki büyüme yavaşlarken sıçramanın büyük bir ihtimalle uzun sürmeyeceği konusunda uyardı. Bloom, gelişen piyasalardaki büyümenin hayal kırıklığına uğrattığını ve yüksek getirilerin altını doldurmak için iyileşmesi gerektiğini belirtti.

“Gelişen piyasaların hikaye gerçekten İspanya'daki Pamplona'ya benziyor, boğaları koşturuyorlar.” diyen Bloom, Eğlence istediğiniz için yüksek riskli ihtimallere bakmayı bırakın. ABD Doları'ndan evde oturarak yüzde 2.5 alabilirsiniz ve yüzde 100 güvende olursunuz.” şeklinde görüş bildirdi.

MSCI EM Döviz Endeksi bu yıl yüzde 1.3 yükselerek, ABD – Çin ticaret iyimserliği ve Fed'in faiz artırımlarına ara verebileceği beklentileriyle Eylül düşüğünden bu yana yükselişini yaklaşık yüzde 4'e taşıdı.

Türk Lirası'nın ucuz fakat risk profilinin yüksek olduğunu düşünen HSBC, şu anda TL önermiyor. Bankanın Dolar/TL 'de Haziran sonuna kadar beklentisi 6.0, 2019 sonuna kadar beklentisiyse 6.5 seviyesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)