E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiHSBC'den düşüş eğilimli büyüme tahmini---

HSBC'den düşüş eğilimli büyüme tahmini

HSBC'den düşüş eğilimli büyüme tahmini
26 Kasım 2013 - 10:50 borsagundem.com

HSBC Türkiye'de bu yıl yüzde 3.3 büyüme öngörüyor

HSBC tarafından yayınlanan gelişmekte olan piyasalara bakış raporunda Türkiye'ye ilişkin değerlendirmelere yer verildi.

Kurumun raporunda Türkiye ekonomisinde bu yıl için yüzde 3.3 ve önümüzdeki yıl için yüzde 3.1 büyüme öngörüldü. Enflasyon için bu öngörüler sırasıyla yüzde 7.6 ve yüzde 7.0 oranında oldu.

HSBC, Türkiye'de bu yıl sonu cari işlemler açığının GSYİH'nın yüzde 6.4'ü ve önümüzdeki yıl yüzde 5.9'u düzeyinde olacağını öngördü.
 
Türkiye'nin dış borçlanma araçları için yatırım tavsiyesini underweight olarak açıklayan kurum hisse senedi piyasları için ise Overweight tavsiyesinde bulundu.
 
HSBC, Türkiye hisse senedi piyasalarına ilişkin açıklamasında Türkiye'nin overweight tavsiyesini azaltmakla birlikte koruduğunu belirtti ve Türkiye'yi halen CEEMEA, piyasalarındaki en cazip olanlardan biri olarak gördüğünü ve bu cazibenin fiyat seviyelerinin uygunluğundan ve döviz kurlarındaki a düşük risklerden kaynaklandığı ifade edildi. HSBC, makroekonomik gerilim zamanlarının orta vadeli yatırımcılar için alıma uygun fırsatlar yaratacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)