E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHSBC Türk hisseleri için tavsiye verdi---

HSBC Türk hisseleri için tavsiye verdi

HSBC Türk hisseleri için tavsiye verdi
26 Kasım 2013 - 11:28 borsagundem.com

HSBC'nin Türk hisse senetleri için tavsiyesi 'ağırlığını artır' olarak açıkladı

HSBC, 24 Kasım tarihinde yayınladığı Gelişmekte olan Piyasa Stratejileri raporunda, gelişmekte olan piyasa yatırımcılarının yıllardan bu yana umut ettikleri ABD ekonomisinde toparlanmanın, kendileri için çok iyi bir şey olmadığının farkına vardıklarını belirtti. Yıl sonuna yaklaşırken yerel piyasalarda riski azalttıklarını belirten HSBC, hisse senetleri için ise nötr olmaya devam ettiklerini vurguladı.
HSBC yayınladığı raporun Türkiye bölümünde, Türkiye'nin dış borçlanma kağıtları için tavsiyesini Brezilya ve Ukrayna ile birlikte 'ağırlığını azalt' olarak belirlediğini ifade ederken, Türk hisse senetleri için ise tavsiyesini Tayvan, Meksika, Güney Kore, Endonezya ile birlikte 'ağırlığını artır' olarak ortaya koydu.
HSBC, Türk hisse senedi piyasasının ABD faizlerine karşı özellikle hassas olduğunu da belirtti.
HSBC raporunda, Türkiye için GSYH büyüme beklentisini 2013 için yüzde 3.3, 2014 için yüzde 3.1 olarak ifade ederken, enflasyon tahminlerini yüzde 7.6 ve 7.9, cari işlemler açığı/GSYH tahminini yüzde 6.4 ve 5.9 olarak ortaya koydu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)