E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiHSBC havacılık sektör raporu---

HSBC havacılık sektör raporu

HSBC havacılık sektör raporu
25 Mart 2014 - 10:06 borsagundem.com

HSBC, gelişmekte olan piyasalar havacılık sektör raporu yayınladı

HSBC,  konu ile ilgili raporunda, THY hedef fiyatını 9TL'den 8TL'ye indirirken, 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesini sürdürdüklerini, Pegasus hedef fiyatını 42TL'den 31,5TL'ye indirirken, tavsiyesini 'Endeksin Altında GEtiri'den 'Endekse Paralel Getiri'ye yükselttiklerinikaydederken, TAV için ise tavsiyesini hedef fiyatını 17,6TL'den 18,8TL'ye yükseltirken, 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini sürdürdüklerini belirtti.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
   
"Körfez, Türkiye ve Rusya’yı kapsayan “CEEMEA” bölgesinde 2014 yılının havayolu sektörü için zorlu geçmesini ve bu zorluğun ekonomik yavaşlama, siyasi/jeopolitik etkenler ve global bilet fiyatlarındaki baskının devam etmesinden kaynaklanacağını düşünüyoruz. Ekonomik yavaşlama ve siyasi/jeopolitik risklere karşı dış hat yolcu trafiği açısından güçlü, özellikle transfer yolcu trafiğine dayalı iş modeli bulunan havayollarının daha avantajlı konumda bulunduğuna inanıyoruz. Ayrıca dış hat yolcu trafiği yerel para birimlerindeki olası zayıflamaya karşı da direnç sağlamaktadır. 2013’ün ikinci yarısında belirginleşen global bilet fiyatları üzerindeki baskı ve kurlardaki oynaklık takibimizdeki havayolu şirketlerinin 2013 yılı sonuçlarını, özellikle de 4Ç sonuçlarını olumsuz etkilemiştir. 2014 yılının ilk yarsının da benzer baskılar altında geçeceğini düşünmekle birlikte hisse fiyatlarının genel olarak olumsuzlukları yansıttığını düşünüyoruz. Özellikle petrol fiyatlarındaki sabit seyir, petrol dışı maliyetlerdeki etkin kontrol ile birleştiğinde 2014 yılı karlılıkları açısından umut vadetmektedir.

Takibimizde bulunan Türk şirketlerinden Türk Havayolları’nı güçlü dış hat yolcu büyümesi, ağırlıklı döviz gelirleri ve maliyet kontrolü performansı nedeniyle beğenmeye devam ediyoruz. THY için tahmin değişiklikleri nedeniyle hedef fiyatımızı 9TL’den 8TL’ye indirmekle birlikte “Endeksin Üzerinde Getiri” tavsiyemizi sürdürüyoruz.

Pegasus için eskiye kıyasla düşürdüğümüz tahminlerimiz çerçevesinde ve değerleme modelimizdeki risksiz getiri oranını diğer Türk şirketler için de kullandığımız %9.5 seviyesine getirerek (%9’dan) hedef fiyatımızı 42TL’den 31.5TL’ye düşürüyoruz. Ancak hissenin mevcut seviyede daha makul bir değerlemeye sahip olması nedeniyle tavsiyemizi “Endeksin Altında Getiri”den “Endekse Paralel Getiri”ye yükseltiyoruz.

TAV Havalimanları için 2014’te operasyonel açıdan olumlu görüşe sahip olmakla birlikte hissenin son dönemdeki relatif güçlü performansı nedeniyle yukarı potansiyelinin bu noktada kısıtlı olduğunu düşünüyoruz. Global benzer şirket çarpanlarındaki artışı da göz önüne alarak hedef fiyatımızı 17.6TL’den 18.8TL’ye yükseltiyor, “Endekse Paralel Getiri” tavsiyemizi sürdürüyoruz.

TAV’ın portföyüne 14. havalimanı olarak katacağı Bodrum Havalimanı için EUR717m’luk ihale bedelini göz önüne aldığımızda yüksek getiri elde etmekte zorlanabileceğini düşünüyoruz. Havacılık sektörü şirketleri için (karlılık ve tavsiyeler açısından) başlıca yukarı yönlü riskler  petrol fiyatlarında kalıcı düşüş, rekabet ve fiyatlama koşullarının olumluya dönmesi, arz-talep dengesinin talep yönünde güçlenerek doluluk oranları ve marjlara olumlu yansıması, TAV özelinde yeni İstanbul Atatürk havalimanı projesinde ilerleme olmaması, başlıca aşağı yönlü riskler ise bu faktörlerin tersi yönündeki gelişmeler olacaktır." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)