E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriHP’de güçlü beklentiler hisseyi ayakta tutuyor---

HP’de güçlü beklentiler hisseyi ayakta tutuyor

HP’de güçlü beklentiler hisseyi ayakta tutuyor
06 Mayıs 2022 - 09:10 borsagundem.com

Yılbaşından beri Nasdaq-100 endeksi %18, S&P500 endeksi %11 civarında değer kaybederken, HP hissesinin %4’ün üzerinde kazanç sağlaması özellikle dikkat çekici.

HP Inc. bilgisayar ve yazıcı gibi ürünlerde dünya çapında piyasa liderliğini elinde bulunduran ABD merkezli bir şirkettir. Yıl başından beri Nasdaq-100 endeksi %18, S&P500 endeksi %11 civarında değer kaybederken, HP hissesinin %4’ün üzerinde kazanç sağlaması özellikle dikkat çekici.

Nisan başında Warren Buffet’ın Berkshire Hathaway’inin şirkette %11,4’lük ciddi bir pay alımı yaptığını açıklaması piyasada büyük yankı uyandırmıştı.

Şirketin son aylarda endekse kıyasla güçlü duruşunu anlayabilmek adına finansallarına baktığımızda: 2022’nin 1. çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine göre %8,8 artışla 17 milyar $ hasılat elde eden HP, aynı dönemde HBK’sını %20 artırarak 1.10$’a yükseltti. Oyun, yan donanım, işgücü çözümleri, tüketici üyelikleri ve 3D gibi alanlardaki güçlü talep, şirketin çift haneli büyüme rakamları elde etmesini sağladı.

1. Çeyrekte bilgisayar alanındaki hasılat %15 yükselerek 12,2 milyar $’a yükselirken, yazıcı alanındaki hasılat %4 azalarak 4,8 milyar $ olarak gerçekleşti. Bu dönemde bilanço rakamlarında dikkat çeken bir diğer konu, şirketin 1. Çeyrekte serbest nakit akışını, 2021’in aynı dönemine göre %55 arttırarak 1,4 milyar $’a yükseltmesiydi. 1. Çeyrekte hisse başına net 0,25$ temettü ödeyen şirket, 42,6 milyon adet hisseyi geri almak için ise 1,5 milyar $ nakit kullandı.

HP, 2. Çeyrekte 1,02$ - 1,08$ HBK beklediğini belirtirken, 2022 yılı HBK tahminini ise 4,18$ - 4,38$ olarak yukarı güncelledi. Bilgisayar ürünlerine yönelik talebin azalabileceğine dair piyasa endişelerinin bulunduğu bu dönemde şirketin 2022 kar beklentilerini yukarı güncellemesi olumlu bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor.

Şirket 2022 yılında en az 4,5 milyar $ nakit akışı üreteceğini tahmin ediyor. Şirketin, fazla nakdini, temettüler ve hisse geri alımları yoluyla yatırımcıları ile paylaştığı düşünüldüğünde, nakit akışının bu şekilde güçlü kalması hissenin performansı adına olumlu olacaktır. Özellikle 2022’de hasılat ve karlılıkta artış bekleyen şirketin, son 5 senede olduğu gibi temettüsünü %10’un üzerinde arttıracağı öngörülüyor.

Şirket organik büyümenin yanında, karşısına çıkan inorganik büyüme fırsatlarını da değerlendirerek, büyüme ivmesini arttırmanın peşinde. Geçtiğimiz aylarda şirket, hibrit işgücü çözümleri alanındaki etkinliğini arttırmak adına görüntü ve ses cihazları üreticisi Poly’yi (NYSE: POLY) hisse başı 40$’dan toplamda 3,3 milyar $ firma değeri ile satın aldığını duyurdu. Satın alma işlemlerinin tüm onay süreçlerinden sonra 2022’de tamamlanması bekleniyor. Hibrit çalışma düzeninin yaygınlaştığı günümüzde, Poly’nin ürünlerine yönelik talebin artması ve şirketin yöneldiği pazarların yıllık %8-%9 büyümesi beklendiği göz önüne alındığında, bu satın almanın HP’ye hibrit işgücü çözümleri alanında ciddi büyüme fırsatları sunduğu görülüyor. Şirket, bu satın alma dolayısıyla, 2025’e kadar 500 milyon $ hasılat sinerjisi yakalanacağını ve satın alma sonrasındaki üç senede Poly’nin hasılatının %15 birleşik büyüme elde edeceğini tahmin ediyor.

Peki HP (NYSE: HPQ) hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsasındaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Ah o gemide ben de olsaydım!

Netflix: Güzel günler geride mi kaldı?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)