E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHoşgeldin 2016---

Hoşgeldin 2016

Hoşgeldin 2016
01 Ocak 2016 - 00:04 borsagundem.com

​Yepyeni bir yıla girdik. Yeni yıl Türkiye'nin birçok yerinde coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda dikkat çeken şehir ise her sene olduğu gibi İstanbul'du

Yeni yıl Türkiye'nin birçok yerinde coşkuyla kutlandı. Kutlamalarda dikkat çeken şehir ise her sene olduğu gibi İstanbul'du.
 
Taksim'de geçen yıllara oranla daha az coşkulu bir yeni yıl kutlaması mevcut.
 
İstanbul'da Etiler ve Beşiktaş'ta da kutlamalar yapıldı. 
 
Özellikle Etiler'deki kutlamaya çok sayıda insanın katıldığı gözlendi. Her geçen gün daha da kalabalığın arttığı Etiler'de kar yağışı da etkisini gösteriyor.
 
TAKSİM'E EĞLENMEYE GELEN VATANDAŞLARIN KARLA İMTİHANI

 
Yeni yıla Taksim'de eğlenerek girmek isteyen vatandaşlar kar engeline takıldı. İstiklal Caddesi üzerinde biriken kar yüzünden vatandaşlar yürümekte güçlük çekti.

 
Bazı vatandaşların kayarak yere düşmesi ilginç görüntüler oluşturdu. Yere düşen vatandaşların yardımına çevrede bulunanlar koştu.
 
MEYDAN TRAFİĞE KAPATILDI

 
Taksim Meydanı'nda yapılacak yılbaşı kutlamaları için güvenlik önlemleri başladı. Güvenlik gerekçesiyle meydan girişi saat 17.30 itibariyle araç trafiğine kapatıldı.
 
GÜVENLİK GEREKÇESİYLE GEZİ PARKI KAPALI TUTULUYOR
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim'e kurulan MOBESE Canlı Yayın TIR'ı ile yılbaşı kutlamaları kapsamında yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edilecek. Taksim Meydanı'nda alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı ise kapalı tutuluyor.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri yeni yıla saatler kala Taksim Meydanı ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.
 
Alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı'nda Canlı MOBESE TIR'ı kuruldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şubesi polisleri, burada Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi başta olmak üzere çevreyi kameralarla izleyerek şüpheli kişileri tespit ediyor.

POLİS EKİPLERİ 6 BİN KAMERADAN GÖRÜNTÜ İZLİYOR

MOBESE TIR'ında polisler tarafından belirlenen şüpheli kişiler anında Güven Timleri'ne ve asayiş ekiplerine bildiriliyor ve bu şahıslara anında müdahale ediliyor.
Polis ekipleri yaklaşık 6 bin kameradan görüntüleri izlerken, alınan önlemler kapsamında Gezi Parkı da kapalı tutuluyor.



DİYARBAKIR'DA GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Diyarbakır'da vatandaşlar, son dönemde terör örgütü PKK'nın artan saldırıları nedeniyle yeni yıla yoğun güvenlik önlemi altında girdi.

Merkez Sur ilçesinin teröristlerden temizlenmesi, kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imha edilmesi amacıyla yürütülen operasyonlar, Türkiye'nin dört bir yanından gelen polis ve askerlerin katılımıyla sürüyor.

Yılbaşı gecesi cadde ve sokakların büyük ölçüde boş olduğu, az sayıda kişinin restoran ve kafeleri tercih ettiği kentte, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için polisin önlemlerini artırdığı görüldü.

Nöbet görevlerini yerine getiren emniyet mensupları, hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü kentte, sokak başlarında kurulan güvenlik noktalarında soba yakıp ısınmaya çalıştı.

YENİ YILA ULUDAĞ'DA GİRDİLER

Türkiye'nin önemli kış turizm ve kayak merkezlerinden Uludağ'da yılbaşı kutlamaya gelenler, yeni yıla otellerde ve eğlence merkezlerinde girdi. 

Oteller bölgesinde hava sıcaklığı eksi 15 derece olarak ölçülürken, yoğun sis nedeniyle kayak pistlerinin boş olduğu görüldü. Gecenin ilerleyen saatlerinde eğlence merkezlerinde yoğunluk da arttı. 

Gece yarısına saniyeler kala Uludağ'daki mekanlarda 2016 yılına 10'dan geri sayarak giren tatilciler, müzik eşliğinde eğlendi. 

Soğuk havaya aldırmayan bazı vatandaşlar ise yeni yıla açık alanda girdi. Ateş yakan vatandaşlar, şarkılar söyleyerek yeni yıla "merhaba" dedi. 

Bir grup Bursaspor taraftarı da Noel Baba kıyafetli bir animatörle "Timsah Yürüyüşü" yaptı. Taraftarlar, yeni yılda Bursaspor'un başarılı olması temennisinde bulundu. 

KIRKLARELİ'NDE COŞKULU KUTLAMA

 Kırklareli'nde bazı vatandaşlar, yeni yılı Vilayet Meydanı'nda kutladı. 

Meydandaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen vatandaşlar, soğuk havaya aldırmadan müzik eşliğinde eğlendi.

Yılbaşına geri sayımla müzik eşliğinde giren vatandaşlar, birbirlerinin yeni yılını tebrik etti.

Bu arada, kutlamalar sırasında fenalaşan bir kişi, ambulansla Kırklareli Devlet Hastanesine götürüldü.

Etkinlikler, hava fişek gösterileriyle sona erdi.

YENİ YILI DENİZDE KARŞILADILAR

Antalya'da, kendilerini "Yaz Kış Denize Girenler" olarak adlandıran bir grup, yeni yılı Konyaaltı Sahili'nden denize girerek karşıladı.

Çeşitli mesleklere mensup kişilerden oluşan grup, 2016'ya dakikalar kala Konyaaltı Plajı'nda bir araya geldi. Plajda ateş yakarak şarkılar eşliğinde eğlenen grup, daha sonra denize girerek, 2016 yılının ilk dakikalarını denizde geçirdi.

Denize girenlerden Mehmet Doğan, 2016 yılının tüm ülkeye sağlık ve mutluluk getirmesini temenni etti. 

Tahattin Özdemir de 2015 yılında yaşanan terör olaylarının geride kalmasını, 2016 yılının barış ve huzur getirmesini diledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)