E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHook: ABD İran'dan petrol ithal eden her ülkeye yaptırım uygulayacak---

Hook: ABD İran'dan petrol ithal eden her ülkeye yaptırım uygulayacak

Hook: ABD İran'dan petrol ithal eden her ülkeye yaptırım uygulayacak
28 Haziran 2019 - 15:53 borsagundem.com

ABD'nin İran özel temsilcisi Brian Hook İran'dan petrol ithal eden her ülkeye yaptırım uygulayacağını ve bu konuda muafiyet bulunmadığını belirtti.

ABD'nin İran özel temsilcisi Brian Hook İran'dan petrol ithal eden her ülkeye yaptırım uygulayacağını ve bu konuda muafiyet bulunmadığını belirtti.

İran'ın ABD'ye ait insansız hava aracını geçen hafta düşürmesinin ardından, ABD Başkanı Donald Trump Pazartesi günü İran üzerindeki baskıyı artırmak için daha önce görülmemiş bir adım atarak İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve diğer üst düzey İranlı yetkililere yönelik yaptırımlar getirmişti.

İran'ın Asya ülkelerine ham petrol satışı sorulduğunda Hook "İran'da ham petrol ithalatına yaptırım uygulayacağız... Şu anda hiçbir muafiyet bulunmuyor" dedi. Hook ayrıca ABD'nin Çin'in İran'dan ham petrol ithal ettiğine dair haberleri inceleyeceğini belirtti. Hook Londra'da gazetecilere yaptığı açıklamada "İran'dan yasadışı petrol alımlarına yaptırım uygulayacağız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali28 Haziran 2019 17:15

    Amerikan yasalarına uymazsak yandık. Şu işe bakın ya. Demokrasi diye diye geldikleri nokta zorbalığa vardı. 2000 yılında krize girdiğimizde bize herşeyinizi satın ekonomik kurallar böyle diyor diye nasihat verdiler, daha sonra 2007 yılında kendileri krize girince koca koca bankaları kurtardılar. Bunlar çete.

  • HAKKI BAHÇE28 Haziran 2019 16:38

    Arkadaş yasa dışı diyor ya. Yasa kim? Amerika menfaaetleri mi? Dünyada herkes Amerika ve halkının menfaatine çalışmak zorunda mı? Dünya devletleri birleşip bu şımarıklara ders vermeli. Bu kadar terbiyessiz bir ülke olamaz...

  • Hoca28 Haziran 2019 16:35

    Iran kendi halkına zulmeden bir devlet. Mazlumun ahı yerde kalmaz

  • Hasanby28 Haziran 2019 16:26

    Size kim uygulasın