E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHong Kong hisseleri düşüşte---

Hong Kong hisseleri düşüşte

Hong Kong hisseleri düşüşte
14 Mart 2014 - 13:08 borsagundem.com

Çin'in "H hisseleri" Ekim'den beri en sert haftalık düşüşünü kaydetti

Çin hisseleri, zayıflayan ekonomik büyümenin karları düşereceği ve şirketleri temerrüde sürükleyeceği endişelerinin derinleşmesiyle satıcılı seyrederek, Hang Seng Endeksi'ne Ekim'den beri en büyük haftalık gerilemeyi yaşattı.

Hong Kong'daki Çinli şirketler endeksinin yüzde 0.3 geri adım atarak 9,298.64 puandan kapanmasıyla, endeks bu haftanın kaybını yüzde 4.2'ye genişletmiş oldu. "H hisseleri" olarak nitelendirilen endeks 2 Aralık'taki zirvesinden yüzde 20 kadar düşmesiyle, yatırımcıların "ayı piyasası" olarak adlandırdıkları eşik görülmüş oldu. 

Yanzhou Coal Mining Co. ve Great Wall Motor Co. zayıf verilerle yüzde 30'u geçen kayıplarla Aralık'tan bu yanaki gerilemeye öncülük ettiler. Agricultural Bank of China Ltd., bankacılar arasındaki düşüşe öncülük etti.

"Piyasanın ekonomik yavaşlamayı tamamen fiyatlamadığı gözüküyor," diyen Şanghay merkezli West China Securities Co.'nun analisti Wei Wei, "Piyasanın kötü ekonomik verileri sindirmesi için biraz zamana ihtiyacı var ve hisselerin daha da düşmesi riski hala var," şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)