E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHong Kong borsası defter değerinin altına indi---

Hong Kong borsası defter değerinin altına indi

Hong Kong borsası defter değerinin altına indi
21 Ocak 2016 - 10:20 borsagundem.com

Hong Kong borsası Asya krizinden bu yana ilk defa defter değerinin altına indi

Hong Kong hisse senetleri, sermaye çıkışı ve Çin'de ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişelerin ayı piyasasını derinleştirmesiyle birlikte, 1998 yılından bu yana ilk defa defter değerinin altına indi.

Hang Seng Endeksi, yerel saat ile 14:19'da yüzde 1.5 düşerek fiyat/piyasa değeri (PD/DD) oranı 1 seviyesinin altına indi. Söz konusu göstergenin bir önceki 1'in altına düşüşünde, Asya krizi bölgesel piyasalarda çalkantılara neden olmuş ve Hong Kong'da konut balonu patlamıştı.

Hong Kong'da döviz kuru hedeflemesinin terkedileceği beklentileri ve Çin'de yavaşlayan ekonomik büyümenin karları azaltacağını endişeleri göstergede bu yıl yüzde 15 düşüşe neden olmuştu.

Hang Seng Endeksi'nde PD/DD oranının 1'in altına düşmesi, endeksi küresel çapta en fazla darbe alan piyasalar arasına soktu. Bu piyasalar arasında on yıllardır görülen en kötü resesyonun gösterge endeksini 0.9 PD/DD oranına taşıyan Brezilya ve 0.8 çarpana sahip Mısır da bulunuyor. Öte yandan, Standard & Poor's 500 Endeksi 2.5 PD/DD çarpanına sahipken, Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi net varlıklarının 1.7 katı piyasa değerine sahip bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaan21 Ocak 2016 11:19

    kriz eninde sonunda gelecekti, bunu bekleyip parasini piyasadan ceken cok insan var, faize parayi yatirdilar. Hem borsadan daha iyi kazandiriyor suan. Bekliyoz bakam 50000 leri