E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHollande'dan istihdam çağrısı---

Hollande'dan istihdam çağrısı

Hollande'dan istihdam çağrısı
31 Aralık 2013 - 23:05 borsagundem.com

Şirket yöneticilerine seslenen Fransa Cumhurbaşkanı, daha fazla istihdam karşılığında, şirketlerin iş gücü maliyetlerinin düşürülebileceğini söyledi

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, ülkedeki ekonomik durumla ilgili açıklamalarda bulundu

Hollande, televizyondan yayınladığı yeni yıl mesajında; bir süredir ülke gündemini meşgul eden konulara değindi. Kasım ayında yükselen işsizlik rakamlarının ardından eleştirilere maruz kalan Hollande, ekonomik krizin beklenenden daha uzun sürdüğünü, dolayısıyla işsizlik rakamlarının son aylarda düşüş eğilimi göstermesine karşın yine de yüksek olduğunu söyledi.

Hollande, bu ortamda devlet giderlerini kısmak ve olası tüm harcamaları azaltmak istediğine vurgu yaparak tek ve nihai hedefinin işsizliği çözmek olduğunu yineledi.

Fransa Cumhurbaşkanı, vergi yükünün de giderek ağırlaştığını kabul ederek, gelecek 5 yıl içinde ekonomik programına bağlı kalacağını dile getirdi.

İşsizlik konusunda herkesin seferber olması gerektiğine vurgu yapan Hollande, bu noktada şirketlerle karşılıklı "sorumluluk anlaşması" yapmak istediğini dile getirdi.

Hollande, anlaşmanın prensibinde, düşük iş gücü maliyetlerine karşın, şirketlerin de daha çok istihdam sağlamasını ve sendikalarla diyalog halinde olması gerektiğine dikkati çekti. Hollande, konuşmasında maliyetleri nasıl düşüreceği konusunda ise bilgi vermedi.

Noel mesajı yayınlamadığı için eleştirilen Fransa Cumhurbaşkanı bugünkü konuşmasını, yeni yıl dilekleriyle sonlandırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)