E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHollande'dan ABD'ye Küba çağrısı---

Hollande'dan ABD'ye Küba çağrısı

Hollande'dan ABD'ye Küba çağrısı
01 Şubat 2016 - 23:52 borsagundem.com

Hollande Obama'dan Küba'ya uygulanan ticari ambargonun kaldırmasını istedi

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Castro ile düzenlediği ortak basın toplantısında Obama'dan, ABD'nin Küba'ya uyguladığı ticari ambargonun kaldırılmasını istedi.

Fransa Cumhurbaşkanı François  Hollande, resmi ziyaret için Paris'te bulunan Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile görüşmenin ardından Elysee Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Obama'dan Küba'ya yönelik ticari ambargonun kaldırılmasını isteyen Hollande, şunları kaydetti:

''Başkan Obama'nın kendisi de bu konuda sonuna kadar gidilmesi ve soğuk savaşın izlerinin tamamen silinmesini talep etmişti. Fransa her zaman uluslararası gerginliklere rağmen, ambargoların ve engellemelerin kaldırılmasının gerekliliğine inanıyor. Ben geçen yıl Havana'yı ziyaretimde de yine bu mesajı vermiştim. Bu ambargo ve engellemeler bugün artık tamamen kalkmalı ve Küba, uluslararası camianın içinde olma iradesini gerçekleştirebilmeli.''

Castro ise ABD'nin ülkesine yönelik ekonomik ambargoyu kaldırması yolunda Fransa'nın tavrını takdir ettiklerini söyledi.Obama, geçen yıl ikili ilişkilerin normalleşmesi yolunda atılan adımların ardından ocak ayında kongreye Küba'ya yönelik ekonomik ambargonunu kaldırılması konusunda yeni bir çağrı da bulunmuştu. ABD'nin ambargosu, ulusal firmaların Küba'ya yatırım yapmasını ve yine ABD vatandaşlarının bu ülkeye gitmesine yasak getiriyor.Fransa, halihazırda Küba'ya en fazla kredi veren ülkeler arasında bulunuyor. Fransa ve Küba, Castro'nun ziyareti ile iki ülke arasındaki 180 milyon avroluk ticaret hacmini geliştirmeyi hedefliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)