E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHollandalı turistler Türkiye'den vazgeçmiyor---

Hollandalı turistler Türkiye'den vazgeçmiyor

Hollandalı turistler Türkiye'den vazgeçmiyor
08 Temmuz 2020 - 16:08 borsagundem.com

Hollanda hükümetinin, "zorunlu haller dışında aile ziyareti ve tatil için gitmeyin" uyarısına rağmen, çok sayıda Hollandalı, Türkiye tatilinden vazgeçmiyor. Hollandalı turistler, Türkiye'de kendilerini güvende hissettiklerini söylüyor.

Hollanda, diğer Avrupa Birliği (AB) ülkeleri gibi, koronavirüs vakalarının yüksek olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye seyahat kısıtlaması uyguluyor. Türkiye, zorunlu olmadıkça gidilmemesi gereken ülkeleri simgeleyen turuncu listede yer alıyor.

Avrupalı sigorta şirketleri, turuncu listedeki ülkeleri kapsam dışı bırakıyor. Bu ülkelere gidenler, yaşayacakları olumsuzluklardan kendileri sorumlu tutuluyor.

Ancak Türk hükümetinin, 1 Temmuz'dan itibaren yurtdışından gelen turistlere 15 euro karşılığında yaptırdığı koronavirüs sigortası, birçok Batılı turist için endişeleri gideren bir etken olmuş.

Ege ve Akdeniz sahillerini dolaşan Hollanda Televizyonu (NOS) muhabirine göre, çok sayıda Hollandalı, hükümetin uyarılarına rağmen, tatil için Türkiye'yi seçti.

Bunlardan biri Greetje Veldman. Antalya'daki oteldeki tek misafirin kendileri olduğunu anlatan Hollandalı kadın, "Kimin ne dediği umrumda değil, dinlenmek için buraya geldim, başka da bir şey düşünmüyorum" diyor.

AD gazetesine göre, tatil için 20 yıldan bu yana senede 2 defa Antalya'ya gelen Veldman, burada kendisini rahat hissettiğini ve hastalanırsa kimden yardım isteyeceğini bildiğini söylüyor. Hollandalı turist, "Tüm plaj bize ait, peki koronavirüs nerede?" diye soruyor.

"Burada kendimi güvende hissediyorum"
Bir başka Hollandalı turist, Angelique van der Kalk, uzun süre Türkiye'ye uygulanan seyahat kısıtlamasının kaldırılmasını beklemiş. AB'nin 1 Temmuz'da açıklanan güvenli ülkeler listesinde Türkiye'nin bulunmaması üzerine, hükümetin uyarılarına aldırmadan Dalyan'a gitmeye karar vermiş.

Almanya'nın Düsseldorf kentinden Türkiye'ye uçan Hollandalı kadın, Turizm Bakanlığı tarafından 1 Temmuz'da yürürlüğe konan Covid-19 sigortası yaptırmış. 7 bin euroya kadar sigortalı olan Van der Kalk, "Burada kendimi güvende hissediyorum" diye konuşuyor.

Memur olarak çalışan Hollandalı kadın, dışarıdan gelen baskıların, kendisini yolculuktan daha fazla gerdiğini belirterek, Türkiye'den dönenlere Hollanda'da uygulanan zorunlu karantina nedeniyle tatilini 2 hafta erken kesmek zorunda olduğunu vurguluyor.

Sahildeki Alman ve İngiliz turistler de, kısıtlamalara rağmen Türkiye'ye yeniden geleceklerini söylüyor.

Fethiye'de tekne turları düzenleyen Hollandalı Wiebe Geertsma'ya göre, koronavirüs salgını turizmde bir rekabet aracı olarak kullanılıyor. "Bu çok kötü bir oyun" diyen Hollandalı, Avrupalı turistlerin Yunanistan ve İspanya'ya yönlendirildiğini savunuyor.

Geertsma, Türkiye'deki turizm bölgelerinde sayılarının yüksek olmadığını ve önlemlerin katı bir şekilde uygulandığını vurguluyor.

Hollandalı 70 yaşındaki Ben Zadelhof da, Türkiye tatilinden asla vazgeçmeyeceğini söylüyor. Yıllar önce Türkiye sahillerinden bir yazlık alan Hollandalı, eşiyle birlikte birkaç hafta içinde yola çıkacak. Zafelhof, "Seyahat kısıtlamasını umursamıyorum. Kendi sağduyumu kullanıyorum. Hollanda'da da risk altındayız" diyor.
(BBC Türkçe)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ08 Temmuz 2020 21:17

    ülkenin kaymağını asıl vatandaşları yiyemiyor hep bizler köle gibi çalışıyoruz.yabancılar kaymağını yiyorlar.ülkede üretilen en iyi meyva, sebze , çay kuruyemiş en kral gıdaları yabancılar yiyorlar en iyi yerlerde konaklıyorlar.bizlerde mal gibi seyir ediyoruz.bizler aybaşını zor ediyoruz onlarda ceblerine koyuyorlar iki aylık maaşlarını 5 yıldızlı otellerde hemde indirimli fiyattan kalıp krallar gibi yaşıyorlar.bu nasıl bir dünya arkadaş.sonra da bizi yönetenler öğünüp duruyorlar.ben 2008 yılında 2,500 TL maaş alıyor idim ve 90 gr altın alıyor idim şimdi 8 000 TL maaş alıyorum 20 gr altın ancak alıyorum.2008 deki maaşımın alım gücü şimdiki 30-31 000 TL iken şimdiki sizler hesaplayın.

  • Mucise Reis ;)08 Temmuz 2020 19:27

    ucuz..sudan ucuz... çok ucuz... ben avrupad ahangi ülkeye gidersem param 6 kat değerlenir ? 6 deil 3 kat değerlense oda kabul. 

  • Gerçekten mi08 Temmuz 2020 16:40

    Antalya 'da ailecek turizm de çalışıyorduk. Hepimiz evdeyiz. Acik otel sayısı yüzde 5 i geçmez. Üç beş kişi gelse ne olur.

  • baturayersin08 Temmuz 2020 16:31

    nasıl vaz geçsin her şey sudan ucuz ispanyaya yunanistana gitse burda verdigi ücreti bir gün tatil türkiyede 15 gün yapıyor

  • mantık08 Temmuz 2020 17:46

    İspanya ya Yunanistan a kim gidiyor?   1 sene öncesi ile bugünü karşılaştırmak çok aptalca olmuş!

  • ..08 Temmuz 2020 16:25

    çünkü ucuz. çok ucuz. sudan ucuz. o yüzden vazgeçemiyorlar