E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHollanda, Ukrayna'ya 200 Stinger uçaksavar füzesi verecek---

Hollanda, Ukrayna'ya 200 Stinger uçaksavar füzesi verecek

Hollanda, Ukrayna'ya 200 Stinger uçaksavar füzesi verecek
26 Şubat 2022 - 12:46 borsagundem.com

Hollanda hükümeti, Ukrayna'ya 200 Stinger uçaksavar füzesi gönderecek.

Hollanda Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarınca yapılan ortak yazılı açıklamada, Ukrayna'nın ek askeri malzeme desteği talebinde bulunduğu ve bunun karşılanacağı bildirildi.

Açıklamada, Ukrayna'ya en kısa sürede 200 Stinger uçaksavar füzesinin tedarik edileceği belirtildi.

Silah, radar ve miğfer gibi farklı askeri malzemelerin bir kısmının bugün sevk edildiği kaydedilen açıklamada, diğerlerinin de en kısa sürede nakledileceği bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, Ukrayna'da güvenliğin tahmin edilemez durumda olduğu ve ülkenin batısındaki Lviv'de de güvenlik durumunun kötüleştiği gerekçesiyle daha önce Kiev'den Lviv'deki Hollanda destek merkezine taşınan büyükelçilik görevlilerinin Polonya'ya geçecekleri bildirildi.

Hollanda hükümeti, 18 Şubat'ta Ukrayna'ya radar ve miğfer gibi farklı askeri malzeme yardımında bulunacağını açıklamıştı.

Rus ordusu Kiev'de sivil halkın yaşadığı binayı füzeyle vurdu!

 

Japon firmaya ait kargo gemisi Ukrayna açıklarında vuruldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu26 Şubat 2022 23:48

    hollandayı kınıyorum.yazıklar olsun.

  • Mucise Reis ;)26 Şubat 2022 13:57

    Aklıma şu geldi. Askerliğimizi meydanlarda yapan biri olarak yazıyorum... Acemi erler gelir, ellerine ak47 veriyoruz kimine g3 al. tut.nişan al. jarjör tak sök. vb.. neyse 1 hafta geçti. üst rütbe komutan silah sök dedi.. yarı yarıya başarı :D silah topla dedi 1 dk. başarı yarı yarıya.. neyse gerçek atışlar oluyor tutukluk ediyor silahlar, Askerliği yapan bilir g3 de mekanızma var komple söker o pimi resetlersin bir hareket ile sonra silahı toplarsın :D Derken hepsi tamam. gece 12 de topladık. silah sok.. silah tak.. parçalanan çoğu silah toplanamadı eee acemilik zaten sonra herkes uzman oldu gözler kapalı parçalara ayırıp takabiliyorduk. öyle acemilik  dönemi yaşanıyor ulkemizde. Şuan ukraynaya silah versende, ciddi eğitim ve zaman gerekli. bunlar nasıl etkin kullanılabilsin ? Ukrayna çok gevşek yakalandı. TC de  her kışlaya giren temel eğitimi, silah eğitimi kullanımı, manga düzeni bilir.