E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHızlı çıkış sonrası soluklanma---

Hızlı çıkış sonrası soluklanma

Hızlı çıkış sonrası soluklanma
24 Haziran 2020 - 09:25 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'da hafif satıcılı bir açılış öngörülüyor.

ABD borsaları öncülüğünde küresel piyasalar yükselmeye devam ediyor. ABD - Çin ilişkilerindeki yumuşama ve beklentilerden güçlü Avrupa PMI verileri yükselişi destekliyor. Doların değer kaybetmesi, ABD devlet tahvil faizlerindeki artış, Avrupa ve Gelişmekte Olan Ülke Borsalarının ABD'yi yenmesi risk iştahının halen güçlü olduğunu gösteriyor.

Son günlerdeki hızlı yükseliş sonrasında Borsa İstanbul'da yorgunluk işaretleri görülüyor . İki günde %6 yükselen banka hisselerindeki kar satışları dünya borsalarındaki yükselişe katılmamamızdaki temel gerekçe. Telekom hisseleri Borsa İstanbul'dan pozitif ayrışmaya devam ediyor.

Teknik olarak kritik 116.000 seviyesinin aşılamaması ve negatif haber akışı nedeniyle Borsa İstanbul'da hafif satıcılı bir açılış öngörüyoruz. S&P'nin banka problemli alacaklarının 2021'de %20'yi aşacağı tahmini ve Türkiye'nin uygulanan işlem yasakları nedeniyle MSCI Gelişmekte Olan Ülkeler endeksinden çıkartılıp Öncü Piyasalara konulabileceği açıklaması Borsa İstanbul için negatif haber akışı.

Haberler & Makro Ekonomi

S&P Türk Bankacılık sistemindeki sorunlu kredilerin 2021'de %20'ye ulaşmasını bekliyor

S&P Türk Bankacılık sistemindeki sorunlu kredilerin 2021'de %20'ye ulaşmasını bekliyor. Burada derecelendirme kuruluşunun ikinci grup kredileri de problemli krediler başlığı altında topladığını düşünüyoruz. Bu anlamda bakacak olursak takip ve ikinci grup kredilerin şu anki düzeyi %16-17 civarında bulunuyor. Biz de takip oranlarının gelecek yılın sonuna kadar %2-3 aralığında artmasını bekliyoruz. Bu anlamda belirtilen seviyeler beklentilerden ok uzak gözükmüyor.

MSCI, MSCI TR Endeksinin erişilebilirliği konusunda uyarı yaptı.

MSCI, MSCI TR Endeksinin erişilebilirliği konusunda uyarı yaptı.Kurumun açıklamasına göre Ekim 2009 ve Şubat 2020 de getirilen hisse senetlerinde açığa satış yasakları kurumsal yatırımcıların hisse pozisyonlarını hedge etmesini güçleştirerek MSCI TR endeksinin erişilebilirliğini olumsuz etkiliyor. Erişilebilirlik koşullarının daha da kötüleşmesi durumunda kurum Türk Hisse senetlerini GOÜ piyasaları yerine Frontier piyasalar altında veya tek başına bir grup olarak sınıflandırmayı gözden geçireceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)