E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinHitler'in kitabının satışları patladı---

Hitler'in kitabının satışları patladı

Hitler'in kitabının satışları patladı
04 Ocak 2017 - 10:09 borsagundem.com

Nazi diktatörü Adolf Hitler’in ‘Mein Kampf’ (Kavgam) adlı kitabının son bir yılda Almanya’da ulaştığı yüksek satış rakamları, kitabın yayıncılarını şaşırtıyor

Kitabın İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yapılan ilk baskısı, 70 yıllık telif hakkı süresinin dolmasından sonra 2015 sonunda yapılmıştı. Yayıncılar, içinde 35 bin açıklayıcı not bulunan yeni baskıdan 85 bin nüsha satılmasını beklenmedik bir gelişme olarak nitelediler. Kitabı yayınlayan Alman Çağdaş Tarih Enstitüsü adlı yayınevinin yöneticisi Andreas Wirsching, “Bu satış rakamları hepimizi şaşırttı. Bunu hiç kimse beklemiyordu” dedi.

SAVAŞTA SONRA YASAKLANMIŞTI

Hitler’in 1924-1926 yılları arasında yazdığı ‘Mein Kampf’ (Kavgam), İkinci Dünya Savaşı’nı kazanan müttefiklerce yasaklanmıştı. Hitler, büyük bölümü otobiyografi özelliğinde olan kitabı 1923’te başarısız kalan Münih darbe girişiminden sonra hapiste yazmıştı. Hitler’in 1933 yılında Almanya’da başbakan olmasının ardından kitap 12 milyon satmış ve 18 dile çevrilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)