E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisselerdeki zayıflama denge oluşturuyor---

Hisselerdeki zayıflama denge oluşturuyor

Hisselerdeki zayıflama denge oluşturuyor
22 Aralık 2020 - 09:12 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Değerlendirme yapmak için oldukça farklı bir gün geride kaldı. Oynaklık artışının kısa süre içerisinde gerçekleşmesi ve yıl sonu etkisi nedeniyle azalan işlem hacminin yarattığı dalgalanma hemen hemen tüm finansal varlık grupları üzerinde etkili olurken, zayıf Amerikan doları temasının eksende yer aldığı işlemlerdeki en küçük hareketlenmenin ne denli önemli değer kayıplarına imkan tanıyabileceği fikrini de bir kez daha hatırlatmış oldu. 22 günlük işlem ortalamasını 91.00 bölgesine gerçekleştirdiği yükseliş ile test eden DXY'nin yeniden 90.00 seviyelerine doğru yakınsaması stres azalışını sağlarken, EUR ve GBP çaprazlarındaki toparlanma da sürece olumlu anlamda katkı sağladı. Emtia cephesindeki volatilite diğer çaprazlara kıyasla daha sert olurken, ons altında 1-2 dakika gibi oldukça kısa bir süre içerisinde $20 civarı zayıflama olması ABD tahvil faizlerinden vadeli hisse senedi endekslerine dek geniş yelpazede satış baskısının tetiklenmesine neden oldu. 22 Aralık işlemleri ise hisselerdeki sınırlı zayıflamanın yanında daha dengeli bir resim oluşumuna işaret ediyor.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %0.38 değer kaybı ile tamamlarken, EMFX grubu içerisinde de emsallerinin ortalaması ekseninde hareket etti. BİST 100 endeksi kapanışı gün içerisinde
%2'nin üzerinde değer kayıplarını test etmesinin ardından %1.7 düzeyinde gerçekleşirken, 10Y vadeli gösterge kağıtta faizin son düzeyi +10bp ile %12.99 seviyesinden oldu. Ülke risk primi kapanışı ise sınırlı yükselişe paralel 336bp ile takip edildi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları önemli ölçekte değer kayıplarına işaret etti. Euro Stoxx 50 %-2.74, FTSE 100 %-1.73, DAX %-2.82 ve Rusya (RTS, USD) grubu petrol fiyatlarındaki sert satış ile birlikte %-4.75 düzeyinde performans sergiledi.

Amerika kıtası işlemlerinde majör ABD endeksleri ile gelişmekte olan ülke varlıkları arasında ayrışma yaşanırken, ABD özelinde daha dengeli kapanışların yaşandığını not etmek gerekiyor. Dow Jones endeksi günü %0.12 sınırlı düzeyde yükselişle tamamlarken, S&P 500 ve Nasdaq işlemleri ise sırasıyla %-0.1 ve %-0.3 oldu. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarından Bovespa %-1.86, Merval ise %-4.18 ile takip edildi.

Asya'da yeni gün fiyatlamaları hafta başlangıcına kıyasla nispeten daha dengeli seyrediyor ve fakat zayıf seyir de devam ediyor. TSİ 08.10/ NKY 225 %-0.76, Hang Seng %-0.08, CSI 300 %0.11 ve KOSPI %-0.63 ile işlem görmekte. USDCNH paritesi offshoreda 6.5451 ile yuan değer kaybına işaret ederken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.5387 ile aksi yönde gerçekleşmekte.

Günün önemli şirket haberleri 22/12/2020

Çemtaş ve İdealist GYO sorusu

Hangi hisselerde yabancı payı değişti ?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)