E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa Hisseler güçlü ABD verileriyle yükseldi---

Hisseler güçlü ABD verileriyle yükseldi

 Hisseler güçlü ABD verileriyle yükseldi
06 Eylül 2019 - 09:16 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri güçlü ABD verilerinin ekonomiye yönelik endişeleri azaltmasıyla yükseldi.

Asya hisse senetleri, güçlü verilerin ABD ekonomisine yönelik güveni artırmasıyla Wall Street'teki güçlü seansın ardından yükseldi. ABD Hazine tahvilleri Perşembe günkü kayıplarını artırdı.

Asya'nın çoğu kısmında hisse senetleri sınırlı yükseliş kaydederken MSCI Asya Pasifik Endeksi Haziran'dan beri en güçlü haftalık yükselişine yöneldi. Önceki işlemlerde, S&P 500 Endeksi ABD ile Çin arasındaki ticaret gerginliğinin azalması, ABD'de özel sektör istihdam verisinin güçlü gelmesi ve hizmet sektörü göstergesinin resesyon kaygısını yatıştırmasıyla yüzde 1'den fazla yükseldi. ABD Hazine tahvili faizleri Perşembe günkü yükselişini sürdürdü. Avustralya ve Japonya tahvilleri ABD tahvillerindeki satış dalgasını takip etti. Beklenenden güçlü yuan fiksingi de algıyı destekledi.

Üst düzey Çinli ve ABD'li yetkililerin ticaret savaşını sonlandırmak üzere görüşmelere devam edeceğine ilişkin haberler algıyı destekleyerek riskli varlıklara yönelik iştahı artırıyor. ABD'de açıklanan güçlü verilerin ardından yatırımcıların dikkati muhtemelen Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günkü açıklamaları ve ABD tarım dışı isithdam verisine odaklanacak.

Invesco Ltd. baş küresel piyasa stratejisti Kristina Hooper, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Gelen pozitif ekonomik verilerle birlikte, Fed'in faiz indirmesi biraz daha zorlaştı. Powell'dan duyacağımız şey Fed'in parasal genişleme sağlama kabiliyetine ilişkin cansız bir yorum olabilir.” dedi.

Hong Kong Doları Fitch Ratings Inc.'in not indiriminin ardından değer kaybetti. Kredi derecelendirme kuruluşu HK'nin notunu “AA+”tan “AA”ya düşürdü. Görünüm ise “negatif” oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)