E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHissede getirilere engel: Belirsizlik---

Hissede getirilere engel: Belirsizlik

Hissede getirilere engel: Belirsizlik
20 Ekim 2021 - 17:23 borsagundem.com

Dünyanın büyük yatırım kuruluşları arasında yer alan Pimco, küresel ölçekte artması beklenen belirsizliklerin tahvillerde ve hisse senetlerinde getirilere mani olabileceği uyarısı yaptı.

Pacific Investment Management Co.(Pimco), dramatik değişiklikler geçiren alışılmadık bir makroekonomik ortamın önümüzde uzandığını söylüyor.

Firma bugün yayınladığı bir raporda; önümüzdeki beş yıl içinde küresel ekonominin “politika yapıcılar için pek çok tuzakla birlikte daha belirsiz ve dengesiz bir büyüme ve enflasyon ortamı” göreceğine dair uyarıda bulundu.

Kuruluşun raporunda gelecek 5 yılda küresel ekonomide enflasyon ve büyüme konusunda belirsizliklerin artacağı öngörüsünde bulunuldu. "Artan volatilite muhtemelen sabit getirili yatırımlarda ve hisse senetlerinde kazançları azaltacak" denildi.

Yaklaşık 2,2 trilyon dolarlık portföyü bulunan varlık yönetim şirketine göre, daha yüksek makroekonomik ve piyasa oynaklığı, sabit gelirli ve hisse senedi piyasalarında muhtemelen daha düşük getiri anlamına gelecekti. Ancak Pimco, genel sermaye piyasası getirileri muhtemelen daha düşük olacak olsa da, artan oynaklığın aktif fon yöneticileri için fırsat yaratacağını düşünüyor.

Bloomberg News'in aktardığı değerlendirmede öte yandan artan volatilitenin aktif fon yöneticileri açısından getiri imkanları artırabileceğinin de altı çizildi.

Borsa İstanbul'da pozitif görünüm korunuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)