E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHissede çöküş uzak ihtimal---

Hissede çöküş uzak ihtimal

Hissede çöküş uzak ihtimal
16 Mart 2021 - 15:28 borsagundem.com

BofA: Varlık alımlarını azaltılacağı endişeleri yavaş yavaş ilerliyor, ancak hisse senedi piyasalarında çöküş yakın değil

Bank of America'nın fon yöneticileri anketinin Mart ayı sonuçları yatırımcıların, enflasyon ve varlık alımlarının yavaş yavaş azalacağı endişelerinin finansal piyasalardaki rekor ralliyi sendeletebileceği, yıkabileceği nakit dağılımlarının hafif şekilde arttırdıklarını ortaya koydu.

Benzeri görülmemiş teşvik, yardım tedbirlerinin enflasyon konusunda endişeleri ateşlediğini, 10 yıl vadeli borçlanma maliyetlerini yüzde 1,62 seviyesine kadar taşıdığını belirten fon yöneticileri, bu durumun merkez bankalarının desteklerini çekmeye başlayabilecekleri veya azaltabileceklerini endişeleri ile birleştiğine dikkat çektiler.

Fon yöneticileri, ellerindeki varlıkların yüzde 4'ünü nakit fonlara tahsis ettiler. Bu oran Şubat ayında yüzde 3,8 olmuştu.

Ankete katılan fon yöneticilerinin yüzde 43'e ABD 10 yıl vadeli Hazine kağıdı getirilerinin yüzde 2'nin üzerine çıkması halinde hisse senetlerinde yüzde 10'dan fazla bir düzeltme olabileceğine inandıklarını da ortaya koydular.

Ankete göre, katılımcıların yüzde 15'i ABD hisse senedi piyasalarında balon olduğunu düşünüyor ve yüzde 25'lik bir kesim ABD hisse senetlerini erken aşama bir boğa piyasasında olduğuna inanırken, yüzde 55 ise boğa piyasasının geç aşamasında olunduğunu düşünüyor.

Tahviller neden hisseler üzerinde etkili?

Borsaların 'merkez'inde temkin var

Borsada rotasyon ne zaman sona erecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR16 Mart 2021 17:45

    2008 krizinden bir gün öncede böyle diyip 400 milyar doları israil havale etmiş idiniz.Bize havale edilse bu para ülkemize savaş açarlar idi israil olunca hiç bir şey olmamış idi.