E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse yatırımcılarına önemli uyarı---

Hisse yatırımcılarına önemli uyarı

Hisse yatırımcılarına önemli uyarı
25 Ocak 2022 - 12:09 borsagundem.com

Berenberg stratejistleri hisse senetlerindeki riskin 2022 yılında bir önceki yıla göre artış gösterdiğini belirterek yatırımcıların bir "yedek planı" olması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.


Berenberg'e göre 2022 yılı için ana senaryo hala hisse senetlerinin yükseleceği yönünde olsa da ortaya çıkan birçok risk nedeniyle bu kazancın sürdürebilir olmama olasılığı bulunuyor. Kurum bu değerlendirmelerin ardından yatırımcıların piyasalarda çöküş ihtimaline karşı bir çıkış planına sahip olmaları gerektiğini düşünüyor.

Berenberg stratejistlerine göre Avrupa ve ABD hisselerinde görülen rekor değerler ve jeopolitik tehlikelerin yarattığı baskıdan dolayı hisse senedi piyasalarındaki riskler 2021’e göre artış gösterdi.

Uzmanlar, yatırımcıların daha fazla oynaklıktan korunmak için bir “çöküş koruması” mekanizması kurmalarını tavsiye ediyor.

'Yüzde 30 düşüş ihtimali yüzde 10'

Stratejistler Jonathan Stubbs ve Edward Abbott, Avrupa ve ABD’deki hisselerin tepe noktalarına yakın olduklarını belirterek bu durumun hisselerde sürdürülebilir kazanç için ideal bir senaryo olmadığına dikkat çekti.

Bunun yanında uzayan tedarik zinciri sorunları, artan enflasyon ve potansiyel varlık alımlarının azaltılması gibi riskler de görünümü daha olumsuz hale getiriyor.

Bu sene içinde hisselerin yükseleceğine dair genel bir görüş olsa da stratejistler aşağı yönlü riskleri barındıran bir senaryonun da göz ardı edilemeyecek kadar şansı olduğu konusunda uyardı.

Hisselerin bu yıl yüzde 30 oranında düşüş göstermesine yüzde 10 ihtimal veren stratejistler, parasal sıkılaşmayla birlikte özellikle teknoloji hisselerinin baskı altında kalabileceğini belirtti.

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

 

Borsada görünüm negatife döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş26 Ocak 2022 08:27

    bir kurumun stratejisti halkı çok "düşündüğü" için tavsiye veriyor. spekülasyonlar başlamış!

  • Zek25 Ocak 2022 21:04

    Ya dalga geçiyor resmen herşey bitmiş hal pilan sizin yapacağınız uyarı iyice batın sonra çıkın

  • .......25 Ocak 2022 13:20

    Türk ilaç hissesinden v sahbindn nefret ediyorum bizi insanlıktan çıkardı bu nasıl bir zulümdür olurda bu kadar öldüresiye olmaz içimi paramparça duygular oluştu hayatın hiç bir anlamı yaşama sevinci bırakmadı

  • enayi25 Ocak 2022 12:37

    ne yedek pilanı yedek plak batmak başka olay yok