E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senetlerinin yönü değişiyor mu?---

Hisse senetlerinin yönü değişiyor mu?

Hisse senetlerinin yönü değişiyor mu?
14 Ağustos 2020 - 12:29 borsagundem.com

Geçtiğimiz 20 yıl boyunca Wall Street endekslerinde başarısız performansıyla dikkat çeken değer hisseleri korona virüsün etkisiyle büyüme hisselerinin yerini alabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street yatırımcılarının bir kısma değer hisselerinin büyüme hisselerine göre daha iyi performans gösterdiğini düşünmeye başladı. Özellikle teknoloji bazlı büyüme hisselerinin değerlemeleri mart ayı diplerinin ardından yaşanan yükselişle birlikte aşırı artmış durumda. Korona virüs nedeniyle yara alan değer hisseleri ise ikinci kez gözden geçiriliyor.

Geçtiğimiz hafta Russell 1000 Değer Endeksi %2,8 oranında bir dönü yaparken Russell 1000 Büyüme Endeksi %1,4 oranında düşüş gösterdi. Değer hisseleri ise geçtiğimiz 25 yıl içerisinde oldukça kötü bir performans göstermişti.

Marketwatch’un haberine göre varlık şirketi TCW Group’un Kıdemli Portföy Yöneticisi Diane Jaffee bir röportajında, “Russell 1000 Değer Endeksi’nin Russell 1000 Büyüme Endeksi’yle karşılaştırmasında gerçekleştiği gibi değer hisselerindeki fiyatlandırma 2001 yılından bugüne kadarki en cazip halini aldı” ifadelerini kullanıyor. Jaffee bu karşılaştırmayı iki endeksin 20 yıllık performansı süresince fiyat kazanç oranlarına bakarak yapıyor.

Borsaların uzun vadeli büyüme tahminleri üzerinden değerlendiğini hatırlatan portföy yöneticisi, "Tarihsel olarak, değer hisseleri bir ila iki yıl ileriyi ve tahmini bilançoları düşünmeye istekli yatırımcılar için iyi performans göstermektedir. Yatırımcılar ekonominin zirve yaptığını ve daha da aşağıya gitmeye hazır olduğunu düşündüklerinde büyüme hisseleri iyi performans gösteriyor" dedi.

Jaffee, "Sağlık krizini çözebilirsek, yatırımcılar şirketlerin gelecekteki bilanço potansiyelini dört gözle bekleyecektir. Bu, değer hisseleri şirketleri için ayırt edici bir işarettir" ifadelerini kullandı. Portföy yöneticisi Russell 1000 büyüme endeksindeki yoğunlaşma riskinin altını çizerek teknoloji şirketlerinin piyasa sermayesinin %40 oluşturduğu tahminlerine yer verdi.

Hisse yatırımlarında korona virüs stratejisi

 

Rosneft 113 milyar ruble zarar etti

 

Borsadan yabancı çıkışı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş14 Ağustos 2020 16:16

    Bende paramın yarısını dolara, yarısınıda euroya koydum. TL kalmadı. Ay başındaki kirayı nasıl vereceğim. Ha bu arada ben asgari ücretle geçinmeye çalışan biriyim.

  • Vatandaş14 Ağustos 2020 13:09

    Paramın yarısı altın/dolar/euro, diğer yarısı yabancı teknoloji hisseleri fonunda, yani tl ye endexli bir kuruşum yok, olmazda.YTD.

  • Kahro12 Kasım 2020 00:09

    A beyinsiz