E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senetlerinden 200 milyar dolar çıkış bekleniyor---

Hisse senetlerinden 200 milyar dolar çıkış bekleniyor

Hisse senetlerinden 200 milyar dolar çıkış bekleniyor
16 Eylül 2020 - 12:45 borsagundem.com

JPMorgan, bazı fonların portföy dağılımlarını yeniden ayarlamasıyla hisse senetlerinden bu çeyrekte 200 milyar dolar çıkış yapabilir

JPMorgan Chase & Co.'ya göre emeklilik fonları ve ülke varlık fonları, portföylerde yeniden ayarlama ile 200 milyar dolarlık hisse senedini elden çıkarmaya hazırlanıyor.

Nikolaos Panigirtzoglou öncülüğündeki JPMorgan stratejistlerinin notunda, bunun pandemi krizinin başından beri en negatif çeyrek düzenlemesi olacağı belirtildi. Bankanın işaret ettiği genel rakam ABD'de bazı emeklilik portföyleri, Japonya'da Kamu Emeklilik Yatırım Fonu ve Norveç'in petrol fonunu kapsayan hesaplamalardan geliyor.

Notta, "Bu negatif yeniden dengelenme akımı bu ay hisse senetlerinde görülen sert düşüş dikkate alındığında daha da sorunlu bir hal alıyor." dendi.

Kurumlar hedefledikleri varlık dağılımını korumak amacıyla genellikle her çeyrekte portföylerini yeniden ayarlıyorlar. Küresel hisse senedi göstergesi Haziran sonundan beri yüzde 10 civarında yükseliş kaydederek sabit getirili menkul kıymet getirilerini aştı. Bu durum, bazı fonların yatırımlarını tercih ettikleri sınırlara geri getirmek için ayarlamaya ihtiyaç duyduklarını işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 👍🏻16 Eylül 2020 23:27

    Çıkacak tabi dipteyken kendi memleketleri her yerden çıkıp oraya gittiler şimdi zirveden satıp geriye gelecekler gelişmekte olan piyasalara onlara göre biz bedavayız tek görmek istedikleri stabil usd kuru.👍🏻

  • Gelecek16 Eylül 2020 16:04

    Yahu uzmanlar sanayi carklarinin hızlandığını söylüyor, düşük kalmış hisselere alimlar kuvvetlenebilir diyor. Aşı bulundu haberleri ve çalışmaları hergun artıyor. Piyasalar normalleşme yonunde ilerliyor diyorlar. Sanayi çarkları ve imalat çarkları iyi gidiyor görünüyor. Birileri hala tersine tersine borsalardan çıkış olacak diyor. Heleki borsadan para kazananlar. Borsaların yukari çıkmak için sebepleri daha fazla. Neden borsadan para çıksın. Toparlanma emareleri tüm dunyada görülmeye başlandı ve daha da hizlanacak diyorlar. Haziran-Eylul arasi bilancolar daha iyi olacak diyorlar. Sanirim JP Morgan hisselerden yeterince toplayamadı 😁

  • Emrah Unşque16 Eylül 2020 13:16

    JP Morgan Ne diyorsa tam tersini yapıyor