E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse senetlerinde yukarı eğilim korunuyor---

Hisse senetlerinde yukarı eğilim korunuyor

Hisse senetlerinde yukarı eğilim korunuyor
27 Mayıs 2021 - 09:40 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda aşılamanın hızlanması, güvercin Fed, yeniden açılma teması ve büyük ölçekli teşvik adımlarının desteğiyle rekor seviyeleri test eden riskli varlık sınıfında yer alan hisse senetlerinde yukarı eğilim korunuyor.

Fed'in varlık alımı azaltımı başta olmak üzere pandemi teşviklerinin geri çekilmesi tartışmaları ön planda. Makro tarafta son açıklanan Mayıs ayı küresel öncü PMI verilerinde ekonomik toparlanmadaki ivmelenme ile birlikte enflasyonist baskıların da artmaya başladığını görmüştük.

Mayıs ayında ABD küresel ekonomik toparlanmaya öncülük etmeye devam ederken, Euro Bölgesinde büyümenin hızlandığını takip ettik. Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida bu haftaki açıklamalarında yukarı yönlü fiyat baskılarının geçici olacağı yönündeki Fed değerlendirmesini yinelerken, Clarida'nın veri akışına bağlı olacak şekilde varlık alımlarını azaltma tartışmalarına önümüzdeki toplantılarda başlanabileceğine dair açıklamaları dikkat çekiciydi.

Yeni haftaya yükselişlerle başlayan piyasalarda küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksi dün %0.2, teknoloji endeksi Nasdaq %0.6, Dow Jones sınai endeksi %0.03 artıda, pozitif ayrışan Russell 2000 endeksi ise %2 yükselişle günü tamamladı. (MSCI Dünya %+0.1, MSCI EM %+0.5, MSCI Türkiye ETF: %+1.7). Hafta boyunca aşağı baskının öne çıktığı ABD 10 yıllık tahvil faizi dün bir baz puan artıda %1.57 seviyesinde kapanış yaptı. (ABD enflasyon verilerinin desteğiyle test ettiği %1.70 seviyesinden 14 baz puan civarı geri çekilmiş durumda) Güvercin Fed eşliğinde aşağı baskı altında kalan ve bu yılın diplerine yaklaşan dolar endeksi ise dün %0.5 sert yükselişle günü tamamladı.

Brent petrolde yatay eğilim öne çıkarken ABD ve Avrupa'da yaz sezonuna yönelik iyimserlik, İran'dan gelen potansiyel arz artışıyla ilgili endişeleri dengeliyor. Son haberlere göre ABD'de Joe Biden'ın başkanlığa seçilmesinin ardından ABD ve Çin ticaret temsilcileri ilk kez görüşme gerçekleştirdiler. Çin tarafında ticaret görüşmelerini yürüten Başbakan Yardımcısı Liu He, ABD'li Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile bu sabah telefonda görüştü.

Işık Plastik ve Osmanlı Menkul sorusu

 

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 27/05/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)