E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse senetlerinde tepki çabaları dikkat çekici---

Hisse senetlerinde tepki çabaları dikkat çekici

Hisse senetlerinde tepki çabaları dikkat çekici
20 Mart 2020 - 09:40 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Piyasa Gündemi

Küresel çapta merkez bankalarından ekonomileri desteklemeye yönelik hamleler gelmeye devam ediyor. Ancak özellikle virüs salgınının ABD ve Avrupa'daki yayılımı ile ekonomik etkilerini piyasaların gündemini belirliyor. İtalya'daki toplam ölüm sayısının Çin'i geçmesi dikkat çekiyor. Yurt içinde tespit edilen toplam vaka sayısı 359'a ulaşırken, koronavirüse bağlı olarak hayatını kaybedenlerin sayısı da 4'e yükseldi.

Açıklanacak Önemli Ekonomik 
Veriler • 10:00 Almanya – ÜFE Önem: Orta • 17:00 ABD – 
Mevcut Konut Satışları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Avrupa Merkez Bankası tarihinin en yüksek varlık alım programını açıklarken, İngiltere Merkez bankasında hem faiz indirimine gitti hem de varlık alımlarını artırdı. Küresel hisse piyasalarında dün tepki çabası etkili olurken, yükselişlerin düşüşlere kıyasla zayıf kalması dikkat çekiyor. BIST-100 Endeksi dün günü %0,45'lik düşüşle 85.195 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Dün endeks kapanışında 6,53 – 6,54 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,51'li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son günlerde küresel ölçüde hisse senetlerinde sınırlı da olsa tepki çabaları dikkat çekmeye başladı. Salı günü yaşanan kısa vadeli sarkmayı göz ardı ettiğimizde BIST 100 de son yılların dip seviyelerinin bulunduğu 83.500-84.500 aralığı üzerinde tutunmaya devam ediyor. Kısa vadede tepki için yapılacak alım denemelerinde 83.500’ün aşağıda zarar kes seviyesi olarak izlenebileceğini düşünüyoruz. 
Bugünkü kapanışın bu seviye üzerinde olup olmaması haftalık kapanışı da tayin edeceği için daha önemli. Olası yükselişlerde 89 bine kadar olacak hareketi tepki mahiyetinde, kısa vadeli hareketler olarak izlemekte fayda olduğunu düşünüyoruz. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)