E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse senetlerinde kar satışları öne çıkıyor---

Hisse senetlerinde kar satışları öne çıkıyor

Hisse senetlerinde kar satışları öne çıkıyor
05 Mayıs 2021 - 09:35 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinde 1.400 desteğine dikkat çekiliyor

BIST-100 endeksinde geri çekilmelerde 1,400 desteği öne çıkıyor. 

Küresel piyasalarda aşılamanın hızlanması, güvercin Fed, ekonomi ve şirket karlılıklarının iyileşeceği beklentileri ve büyük ölçekli teşvik adımlarının desteğiyle yeni rekor seviyeleri test eden riskli varlık sınıfında yer alan hisse senetlerinde kar satışları öne çıkıyor. Dün akşam Hazine Bakanı Yellen’ın enflasyon ve faiz oranlarına yönelik açıklamaları ön plandaydı ve piyasalarda volatiliteye neden oldu.

Yellen, kısmen artan hükümet harcamalarının bir sonucu olarak, ekonominin aşırı ısınmasını önlemek için faiz oranlarının bir şekilde yükselmesi gerekebileceğine işaret etti. Ancak Yellen daha sonra gün içinde yaptığı konuşmada bu ifadelerine açıklık getirdi. Yellen, faiz artırımının “öngördüğü ya da önerdiği” bir şey olmadığını, enflasyonun kalıcı şekilde yüksek kalmasını beklemediğini vurguladı. Dün büyük ölçekli, büyüme ve teknoloji hisselerinde sert satış baskısı etkili olurken, küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksi %0.7 ekside, teknoloji endeksi Nasdaq %1.9 ekside, Russell 2000 endeksi %1.3 ekside, Dow Jones sınai endeksi ise %0.1 artıda günü tamamladı. (MSCI Dünya %-0.9, MSCI EM %-0.3, MSCI Türkiye ETF’i %-1).

ABD 10 yıllık tahvil faizi iki baz puan geriledi, yukarı baskının öne çıktığı dolar endeksi %0.4 yükselişle, petrol fiyatları %2 civarı yükselişle günü tamamladı.

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı 3 aylık bilançoları

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 05/05/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)