E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senedi yatırımlarını yönetmek çok kolay---

Hisse senedi yatırımlarını yönetmek çok kolay

Hisse senedi yatırımlarını yönetmek çok kolay
23 Eylül 2021 - 13:29 borsagundem.com

Bank of America stratejisti Savita Subramanian FED açıklamalarının ardından oluşan piyasa ortamına ilişkin açıklamalarda bulundu. Subramanian’a göre FED’in politikalarıyla birlikte borsa yatırımları kolaylaştı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası’nın açıklamalarının ardından Bank of America’nın ABD Hisse Senetleri ve Kantitatif Stratejiler Başkanı Savita Subramanian borsalarda yeni bir yol haritası çizmenin kolaylaştığını belirtti. Subramanian son birkaç haftadır dalgalı bir seyir izleyen ABD borsalarında yol alabilmek için en iyi stratejisini açıkladı.

FED açıklamaları sonrası konuşan Bank of America stratejisti CNBC’deki açıklamalarında, “Bu piyasalarda hisse yatırımlarını yönetmenin gerçekten kolay olduğunu düşünüyorum ve bunu size anlatacağım” ifadelerine yer verdi.

Subramanian, FED'in enflasyon korumalı getirilerden faydalanan varlıkların hisse senetlerine yönelen yatırımcılar tarafından talep edildiği bir ortam yarattığını söyledi. Borsa uzmanı yatırımcıların bu tür varlıkları düşük sermayeli hisse senetlerinde görebileceğine işaret etti. Subramanian aynı zamanda Hisse senedi fiyatları nispeten daha cazip ve tutarlı olan bu hisselerin ekonomik toparlanmadan faydalanacağını belirtti.

Borsa uzmanı düşük sermayeli şirketlerin hisselerinin dev sarmeyeli şirketlere kıyasla daha düşük bir değerlemeyle işlem gördüğünü bu nedenle “aynı fiyata daha fazla getiri” elde edilebileceğini söyledi.

Subramanian düşük sermayeli şirketler arasında da enerji ve finans sektörü şirketlerinin güçlü bir tercih olabileceğini belirtiyor. Borsa uzmanı bu hisseler için, “Enflasyondan zarar görmek yerine buradan fayda sağlıyorlar” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Merkez Bankası’ndan geçtiğimiz gün yapılan açıklamada enflasyonun bu yıl için kısa vadede %4,2’de tutulmasının hedeflenildiği belirtilmişti. ABD borsalarında ise Çarşamba günü S&P 500 Enerji Sektörü Endeksi %3,2 S&P 500 Finans Sektörü Endeksi ise %1,6 oranında yükseldi.

Çarşamba günkü FED toplantısının ardından FED Başkanı Jerome Powell açıklamalarında tahvil alım programının azaltılmasıyla ilgili açıklamanın yakınlaştığı sinyalini verdi. Powell ekonominin tamamen toparlanması konusunda ikna olunması halinde 2022’deki faiz artırımı programının zamanını erkene alabileceklerini de söyledi.

Powell’ın yıl sonuna kadar enflasyon hedefinin %4,2’de tutulacağını ancak uzun vadeli hedefin %2 olmaya devam ettiğini açıklaması FED’in küresel enflasyondaki yükselişin geçici olduğu tezini yansıtıyor. Bununla birlikte birçok ekonomist enflasyonun FED yetkililerinin beklediği hızda düşeceği konusunda endişe duyuyor. İddialara göre FED’in bazı üst düzey yetkilileri dahi bu konuda şüpheci.

Fed sonrası Bitcoin toparlanıyor

 

Borsalarda en büyük iki endişe sona erdi

 

3 küresel borsa uzmanından FED yorumu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerem23 Eylül 2021 15:18

    Tabiki kolay hiselleri oynuyan hiselleri kafa üstü götür kaybeden yatırımcı anynan EuhOL hiselleri gibi 10 işgünü 9 günde 100/40 batirmak şeytan usulu