E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse piyasalarının yurtdışına bağlı hareketi sürecek ---

Hisse piyasalarının yurtdışına bağlı hareketi sürecek

Hisse piyasalarının yurtdışına bağlı hareketi sürecek
03 Şubat 2021 - 09:21 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne pozitif açılış yapması bekleniyor.

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde de gücünü korudu ve 1,511 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 27.3 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 71 hisse değer kazandı, 23 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken Dolar/TL 7.18 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda hafif pozitif bir seyir izleniyor.

Hisse piyasalarında geçen hafta oluşan sert dalgalanma, bu hafta yerini dengelenmeye bıraktı. ABD’de hisse endeksleri %1’in üzerinde değer kazanırken, Avrupa endekslerinde de yükseliş izledik. Geçen hafta hisse spekülasyonu yapan Reddit kullanıcılarının, bu kez gümüş piyasasına geldiğini görmüştük ancak bu hareket hisselere göre daha sınırlı kaldı. 3 günde %15 yükselen gümüşün CFTC açıklamalarının ardından dün geçen haftaki seviyelere geri geldiğini görüyoruz. Öte yandan, 4. Çeyrek finansallarını açıklayan Amazon ve Alphabet sonuçları beklentileri karşılarken, piyasalarda dengelenme sonrasında gözler yeniden mali teşvik paketine çevrilmiş durumda. Özellikle bu hafta 91 seviyesini aşan DXY( Dolar endeks) yakından izlenmeli. Bugün içeride enflasyon dışarıda ise PMI hizmet ve istihdam verileri takip edilecektir. TL varlıkların gücünü korumaya devam etmesini bekliyoruz ancak Hisse piyasalarının yurtdışına bağlı hareketi de sürecektir.

BIST-100 endeksinin güne pozitif açılış yapmasını bekliyoruz. 1,500 üzerinde kalındıkça yükseliş devam edebilir, 1,525-1,550 ise diğer direnç seviyeleridir. Mevcut pozisyonlar için 1,500, kısa vade için ise 1,470 destek seviyeleri olarak takip edilmelidir.

Taç Tarım ve Prysmian Kablo sorusu

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Günün önemli şirket haberleri 03/02/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)