E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse piyasalarının son oyunu Bitcoin’i yıkacak---

Hisse piyasalarının son oyunu Bitcoin’i yıkacak

Hisse piyasalarının son oyunu Bitcoin’i yıkacak
23 Eylül 2020 - 17:45 borsagundem.com

Korona virüs krizinden bu yana gerçekleşen para akışı oyunu sürdürüyor. Teşvik programları sona ererken piyasaların durumu ne olacak?

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bugün küresel piyasaları ayakta tutan tek şey likidite. Bu da varlıkların yalnızca eski ve yeni paranın yaratımı, akışı ve dağıtımı tarafından yönetildiği anlamına geliyor. Değer en azından şimdilik iyi durumda ve para akışının olduğu yerlerde fiyatlar artıyor, durduğundaysa düşüyor. Bu altın, bitcoin ya da hisseler için geçerli bir durum.

Korona virüs krizinden bu yana, küresel çapta hükümetlerin bol miktarda para ve kredi imkanını ortaya koymasıyla birlikte para akışı oyunu sürdürüyor. Bu durum ekonomik teşvik programlarının sona ermesiyle ani bir sona yaklaştı ve elbette, ABD’de yeni bir teşvik paketi siyasi strateji konusu oldu.

Eğer hisse piyasaları şimdi çökerse, her şeyi yanında götürecek. İlgisiz yatırım araçları da etkileniyor çünkü teminat tamamlama çağrıları yatırımcıları pozisyonlarını nakde çevirmeye zorluyor. Nerede olurlarsa olsunlar, insanlar temel portföylerini koruma altına almak istiyor. Böylelikle tartışmalı varlıklardaki pozisyonları korumak için gerekli olan teminat nakdini elde etmek için bitcoin (BTC), altın ve riskli holding hisseleri satılıyor. Bu durum, bu yıl gördüğümüz şekilde kısır döngü halinde bir çöküşe neden olabilir. Yalnızca hükümetten gelen para enjeksiyonları bu aşağı yönlü hareketi durdurabilir ve yeterli yeni para olduğunda durumu tersine çevirebilir. Tıpkı Nasdaq endeksindeki balon hisselerde olduğu gibi.

Dolayısıyla ABD piyasalarında gördüğümüz durum, bir düzeltmeye ya da hatta bir çöküşe doğru ısınma turları. Hisseler oldukça yüksek. Değerlemeler, teknoloji hisselerinde inanılmaz seviyelerde ve arka planda yaklaşan başkanlık seçimleri her türlü endişeye mahal veriyor.

Tüm bunlar kısa vadede bitcoin için bir ayı oyunu demek. Bitcoin’i elinizde tutabilirsiniz ve bir düzeltme gerçekleştiği takdirde bitcoin’den çıkabilirsiniz.

Ancak burada bir boğa durumu da var. Bitcoin üretimi geçtiğimiz birkaç ayda %10 zorlaştı zira hash rate yükseldi.

Forbes’un haberine göre zorluk para anlamına gelir. Bir bitcoin üretmek ne kadar zor olursa, o kadar değerli hale gelir. Ethereum’un transfer ücretlerinde de yükseliş görüldüğünde aynı mantık işler ve Ethereum’un fiyatı artar. Hisse ispatı sistemindeki oligarşinin aksine, emek ispatı, kripto parayı kazanmak için verilen emekteki değerle ölçülür. Hisse ispatı sisteminin aristokratları, fakir işçiler üzerinde baskı kurabilir ve onların hiyerarşi içerisindeki pozisyonlarından, pahalı kıyafetlerden başka bir maliyete ihtiyaç duymadan kazanç elde edebilirken, emek ispatında emeğin ödülü en sıkı çalışana ve en zekilere gider. Aktif çalışma bitcoin demektir.

Dolayısıyla zorluk arttıkça, değer artar. Peki yatırımcılar ne yapmalı?

Görünen o ki yapılacak en iyi şey “dipten almak” yani stratejik bir boğa piyasasında zengin olmanın geleneksel yöntemi. Fiyatların yavaşça yukarı doğru hareket ettiği alanlarda, alım fırsatı yakalanabilir.

Eğer hisse piyasaları çökerse, bitcoin’in de haftalar boyunca dibi görmesi oldukça yüksek bir ihtimal ancak bu durum kripto paraları ortadan kaldırmayacak. Eğer bitcoin satarsanız ve düşmemekle kalmayıp, aniden 2,000 dolar seviyelerine ulaşırsa şansınıza lanet edersiniz. Bitcoin uzun vadede yukarı yönlü harekette oldukça yüksek bir ihtimal gösteriyor ancak her çöküşü yakalamaya çalışmak, kayıplara neden olabilir.

Durum oldukça rahatsız edici. Satın almak, elde tutmak, dipten almak… Ancak dipten alma fırsatını kaçırmanın ne kadar kolay olduğunu düşünmekte fayda var. Ve eğer dipten alım yapamıyorsanız, kesinlikle bir çöküşten önce kaçış oyununu oynamaya hazır değilsiniz.

Yeni bir trend başlamak üzere ve volatilite ihtimali oldukça yüksek. Yeni trend potansiyel olarak ayı piyasasına meyilli olacak ancak korona virüs pandemisi sonrası piyasaların durumuna bakıldığında neredeyse her şeyin mümkün olabildiği görülüyor. Ancak yine de bir alım fırsatı doğabilir.

Bitcoin 12 bin doları geçti

 

Bitcoin dijital çağın altını mı?

 

Bitcoin 11 bin 700 dolar sınırında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie24 Eylül 2020 12:35

    Ben de coin kurmak istiyorum. Adı da chiflik-bank-coin olsun.

  • Eren24 Eylül 2020 09:55

    Coin şirketi kuran kurana. Genelde kirli para aklana mekanizması ve bunun yanısıra İnsanların elindeki paraları söğüşleme sistemi. Bu coin icatcılatçıları insanşardaki paraları iyice cuka yapıp söğüşleme işini zirveye çıkardıktan sonra, aniden coinlerin fişlerini çekerler! Her önüne gelen yüz bin dolarlık yatırımla coin i icat edip insanlara satarak, her biri yüzlerce milyon veya milyarlarca dolarları ceplerine atıyor. Ve gelecekte devletlerin parası kullanılması yetine ali veli selami min ihrac ettiği coinler kullanılacak sanıyorsunuz! Yok öyle yağma! Devletlerde bir gün hepsine darbeyi vuracaktır!

  • Buhar23 Eylül 2020 22:45

    Piyasalarda iyice söğüşledikten sonra nüyün coinlerin fişlerini çekerler! Her önüne gelen yüz bin dolarlık yatırımla coinler ihrac ederek yüzlerce veya milyar dolarları ceplerine atıyor şimdilik! Ve devletlerin parası kullanılmayacak ama ali veli selaminin ihrac ettiği coinler kullanacak! Yok öyle yağma! Bir gün aniden bütün coinler buharlaşacaktır!

  • Ferhat23 Eylül 2020 18:04

    Soyguna kılıf