E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse piyasalarında yükselme potansiyeli var---

Hisse piyasalarında yükselme potansiyeli var

Hisse piyasalarında yükselme potansiyeli var
24 Haziran 2014 - 20:15 borsagundem.com

Fon yöneticileri hisse piyasaları için umutlu konuştu

Hisse piyasaları rekor seviyelerde seyrederken şirket gelirlerinin hala zayıf olmasına ve küresel büyümenin tekleme eğilimi ihtimali barındırmasına karşın fon yöneticileri bu yıl hisselerin daha da yükselebileceğine inanıyor.

Müşterileri için en az 25 milyon dolarlık katılım gerektiren Citi Private Bank’tan Avrupa, Ortadoğu ve Afrika yönetilen yatırımlar biriminin başkanı Citi Gavin Rankin, Avrupa hisselerini tercih etse de başka yerlerde de hala fırsatlar bulunduğuna dikkat çekti.

Rankin, "ABD hisseleri özellikle geçen yıl olağanüstü bir performans gösterdi ancak bu piyasalarda hala yukarı yönlü bir potansiyel var,” dedi.

Principal Global Investors’ın CEO´su Jim McCaughan da yatırımcı algısının gelişmiş ülke endekslerinde hala yukarı yünlü bir potansiyel bulunduğu konusunda kendisini umutlandırdığını söyledi. Bazı yatırımcıların paralarını hisselerden alıp nakde çevirme kararı aldığına dikkat çeken McCaughan, bunu varlık sınıfında boğa yönlü bir hareketin belirtisi olarak gördüğünü belirtti. 

McCaughan, ABD’nin halen vaatkar bir büyüme gösterdiğini, ülkenin hisse piyasalarının da bir süre daha yükseleceğini tahmin ettiğini söyledi ve ECB’nin ucuz para politikası sayesinde Avrupa’da da hisselerin yükselebileceğini hatırlattı.

Uluslararası denetim şirketi PwC de bu yılın başlarında fon yönetim sektöründe önemli bir rahatlama öngörmüştü. PwC’nin tahminleri yönetim altındaki küresel varlıkların 2012’deki 63,9 trilyon dolarlık toplamdan 2020 itibarıyla 101,7 trilyon dolara yükseleceğini gösteriyor. Bu miktar yaklaşık yüzde 6’lık bir yıllık bileşik büyümeye işaret ediyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)