E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse piyasaları bilançolardan destek buluyor---

Hisse piyasaları bilançolardan destek buluyor

Hisse piyasaları bilançolardan destek buluyor
02 Kasım 2021 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Yurt içinde imalat PMI rakamı ekim ayında 52,5 seviyesinden 51,2 seviyesine, ABD’de açıklanan ISM imalat PMI rakamı da 61,1 rakamından 60,8 rakamına gerileme kaydetti. Şirket bilançoları risk iştahını desteklemeye devam ederken, küresel çapta enflasyon endişeleri ve büyümenin yavaşlayacağına ilişkin korkular gündemdeki yerini koruyor. Ekonomik veri akışları ve merkez bankalarının hamleleri piyasaların takibinde yer almaya devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 12:00 Euro Bölgesi – İmalat PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Büyüme ve enflasyon endişeleri aşağı yönlü risk unsurları olarak takip edilirken, haftanın ilk gününde hisse piyasalarında olumlu bir seyir kaydedildi. Son dönemde hisse piyasaları bilançolardan destek bulurken, yurt dışındaki olumlu hava ve TL’deki değer kazanımlarından destek bulan BIST-100 Endeksi dün günü %0,94’lük yükselişle 1.536,32 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 9,52 – 9,53 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 9,55’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST-100 Endeksi dün güne perakende sektöründeki satışlarla karışık bir açılışla başladıktan sonra günün devam eden bölümünde bankacılık sektörü öncülüğünde gelen alımlarla yukarı yönlü bir seyir kaydetti. Yükseliş serisini onuncu güne taşıyan BIST-100 Endeksi’nde olumlu teknik görünüm korunuyor. Endekste 1.550 seviyesi ara direnç olarak takip edilecek olup, tarihi zirvelerin bulunduğu 1.590 civarı gündemde kalmaya devam etmektedir.  Olası düzeltme hareketlerinde ise 28 Ekim’de test edilen 1.524 seviyesi ile 1.510 – 1.500 aralığı ilk destek bölgesi olup, bu bölge altında 1.485 seviyesi takip edilecektir. Ana referans noktamız olan 1.485 seviyesi altında teknik görünümün zayıflama kaydedeceği ve satışların derinleşebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Günün önemli şirket haberleri 02/11/2021

 

Creditwest Faktoring ve BMS Çelik sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)