E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse işlemlerinde hacmi artıracak plan!---

Hisse işlemlerinde hacmi artıracak plan!

Hisse işlemlerinde hacmi artıracak plan!
24 Eylül 2021 - 16:01 borsagundem.com

İngiltere'de bankalar ve varlık yönetim şirketleri hisse senedi işlem hacmini büyütecek plana destek verdiler

İngiltere'nin önde gelen bankaları ve varlık yönetim şirketleri,  milyarlarca euro tutarında hisse senedi işleminin Brexit sonrasında Londra'yı terk ederek Amsterdam'a yönelmelerinin önüne geçmek için hükümet tarafından sunulan plana destek verdiler.

İngiltere Maliye Bakanlığı, Londra'nın global bir finans merkezi olarak rekabet gücünü korumak için toptan sermaye piyasaları gözden geçirmesinde değişiklikler önerdi.

Maliye Bakanlığı'nın kamuoyunun görüşüne açtığı rekabeti artırmak için önerdiği borsalar gibi belirli alanlarında hisse senedi işlemi yapabilme zorunluluğunun kaldırılması (STO) taslak reformuna yanıt bankaların lobi kuruluşu UK Finance ve uluslararası bankalar ile varlık yöneticilerinin temsilcisi Avrupa Finansal Piyasalar Birliği'nden (AFME) geldi.

AFME yaptığı açıklamada, "İngiliz otoritelerin STO kuralını kaldırmaları, İngiltere merkezli şirketlerin işlemlerini müşterileri için en optimal sonuçları başarmalarına imkan verecek yerde yapabilme kabiliyeti kazanmalarını sağlamak için gerekli. Bu yükümlülüğün kaldırılması gerektiğinde görüş birliğine vardı. Yükümlülüğün kaldırılması herhangi bir nebati sonuca yol açmaz" ifadelerini kullandı.

Banka hisseleri borsalarda liderliğe mi yükselecek?

Küresel borsalar eylül korkularından kurtuldu mu?

Halk borsa binasını bastı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)