E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse bazında yükseliş sürüyor---

Hisse bazında yükseliş sürüyor

Hisse bazında yükseliş sürüyor
09 Şubat 2021 - 08:31 borsagundem.com

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 8.103 artarak 2.539.559’a yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 632 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 103 kişi artarak 26.900’e yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.429.273.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel görüştü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliğini geliştirecek hususların ele alındığı görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere bölgesel konular değerlendirildi.
• Dünya Sağlık Örgütü, Oxford - AstraZeneca'nın yeni tip korona virüs aşısının acil kullanımına ilişkin birkaç gün içinde karar verileceğini bildirdi.
• ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, tarzı yanlış olsa bile Eski Başkan Donald Trump'ın Çin'e yaklaşımının doğru olduğunu söyledi.
• Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, "Covid - 19 vakalarında artış, virüsteki mutasyonlar ve sıkı kısıtlayıcı tedbirler, Euro Bölgesi ekonomik faaliyetine yönelik önemli aşağı yönlü risk ortaya koyuyor" dedi.
• İsrail ve Yunanistan başbakanlarının gerçekleştirdikleri basın toplantısında "yeşil aşı pasaportu" konusunda anlaştıklarını açıkladı. Bu pasaport, aşılanan vatandaşlara iki ülke arasında seyahat özgürlüğü tanıyacak.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya’da Dış Ticaret Dengesi açıklanacak.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Ulusa Sesleniş konuşması gerçekleştirecek.
• TCMB’nin bugün yatırımcı, ekonomist ve analistlerle toplantı düzenleyeceği belirtiliyor..
• Donald Trump'ın Senato'daki azil yargılaması yarın başlayacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yeni haftaya piyasaların iyimser senaryolarla başladığı görülürken, ABD tarafında aşı programında ilerleme olduğuna dair haberler, ek teşvik umudu ve ekonomik toparlanmayla ilgili iyimserlik pozitif havayı destekliyor. Avrupa tarafında da, ekonomik toparlanmanın gerçekleşeceğine olan güven arttıkça borsalarda yükselişler dikkat çekmeye başladı. Almanya’nın DAX endeksi tüm zamanların zirvesini görürken Avrupa da haftaya parlak bir başlangıç yapılmış oldu.

Yurtiçinde ise TL varlıklar küresel risk iştahına ek olarak yurt içinde sıkı para politikası uygulanması ve TCMB Başkanı Ağbal’ın da faiz artışının uzun süre söz konusu olmayacağını belirtmesiyle tarihi düşük seviyeden başladığı toparlanmaya aylık bazda Ocak ayından sonra Şubat ayında da devam ediyor. Para politikasında değişikliğe gidilmesi ve faiz artırımının ardından dip seviyeden yükselişe geçen TL, dolar kuru karşısında %18 kadar değer kazandı ve kur dün günün ilk yarısında 7,03’ün altını görerek Ağustos ayı sonrası en düşük seviyeyi gördü.

Cuma günü düşük gelen Tarım Dışı İstihdam verisinin ardından gerileyen ABD Dolar Endeksi, dün tekrar 91,20’ye kısmi yükseliş yaşarken dolar, küresel piyasalarda hem gelişmiş hem de gelişen ülke paraları karşısında yükseliş yaşıyor.

Son haftalarda kendi grubundan pozitif ayrışarak hızlı yükseliş gösteren TL taban oluşumuna devam ediyor. Borsa İstanbul tarafında ise BİST100 endeksi dün 1.550 puan direncinin altında hisse bazında işlemlerle 1.535 puan civarında yükselişini sürdürürken, dolar bazında ise pandemi öncesi görülen 210 doların üzerinde hareketini sürdürmeye devam ediyor.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Pazartesi günü 1.615 - 1.643 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.632 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 26.772 azalarak 503.353 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1626 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.653’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.670 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.621 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.646 ve 1.653 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.630 ve 1.621 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Asya borsaları yön bulmakta zorlandı

 

Kurlar güne nasıl başladı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)