E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse almadan önce izlenecek 3 gösterge---

Hisse almadan önce izlenecek 3 gösterge

Hisse almadan önce izlenecek 3 gösterge
22 Nisan 2020 - 15:57 borsagundem.com

İşletmeler Mayıs ayında yeniden açılmaya hazırlanırken stratejist Tony Dwyer’a göre 3 gösterge hisse satın alma tercihlerinde yol gösterici olacak

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında ana endeksler bu hafta düşüş gösterse de 23 Mart’taki dip seviyelerinden %20’den fazla yükseldi. Birçok yatırımcı ABD Merkez Bankası FED’in olağanüstü müdahaleleriyle borsada kötü günlerin geride kaldığını düşünmekte.

Canaccord Genuity’nin Borsa Stratejisti Tony Dwyer ise yatırımcıların borsaya girmeden önce üç göstergeye dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Borsa gelen çok fazla kötü haberle çakılırken aynı zamanda iyi haberlerle ralli yaptığını söyleyen Dwyer, FED’in müdahaleleri sonrasında piyasaların durumu hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaçlarının olduğunu iletti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın baskılarıyla ABD ekonomisi Mayıs ayında yeniden açılmayı planlarken piyasa oyuncuları borsalarda “v” şeklinde hareket bekliyor. Dwyer’a göre ise 3 göstergeyi görmeden hisse alınmamalı.

Birinci olarak ABD hazine getiri eğrisi yatay seyrediyor. ABD 2 yıllık ve 10 yıllık tahviller arasındaki getiri farklılığının azalması ekonomik toparlanmanın bir göstergesi sayılabilir.

İkinci gösterge ise ticari kredilerinin 26 haftalık değişiklik oranı. 17 Nisan’da son açıklanan rakamlara göre ticari krediler %17’lik bir artış gösterdi. Bu rakam Dwyer’a göre resesyonun başladığının ilanıdır. Ticari kredilerin talepleri ekonomiler toparlanmaya başladığı zaman keskin bir düşüş gösterir.

Son olarak ABD finansal koşullar endeksine (NFCI) dikkat çeken Dwyer, FED’in tahvil piyasalarına müdahalelerine rağmen kredi koşullarının kısıtlayıcı bir şekilde büyümesinin piyasaları olumsuz etkilediğini belirtti.

İşletmeler yeniden açıldıktan sonra üç gösterge de Dwyer’a göre resesyonun bitip bitmediği konusunda bizlere yol gösterici olacak.

TCMB faiz indirimlerine devam edecek

Borsalarda volatilite durursa yeni dip seviyeleri görülür

Altında hedef 3000 dolar

Borsada dip geride kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)