E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHırvatistan'dan flaş Türkiye açıklaması---

Hırvatistan'dan flaş Türkiye açıklaması

Hırvatistan'dan flaş Türkiye açıklaması
07 Aralık 2016 - 20:49 borsagundem.com

Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Davor İvo Stier, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden kararına ilişkin açıklamalarda bulundu

Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Davor İvo Stier, Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye ile üyelik müzakerelerini geçici bir süre dondurmayı tavsiye eden kararına ilişkin, "Hırvatistan, Türkiye ile müzakerelerin dondurulması kararını desteklemiyor." dedi.

Brüksel'de gerçekleştirilen NATO dışişleri bakanları toplantısının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Stier, ülkesinin Türkiye ile dengeli bir ilişki kurmak için çaba gösterdiğini kaydetti.

Brüksel'de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüştüğünü söyleyen Stier, görüşmenin ana konusunun Türkiye'nin kilit role sahip olduğu sığınmacı krizinde karşılaştıkları sorunlar olduğunu aktardı.

Türkiye ile iletişim kanalının açık kalmasının önemine işaret eden Stier, "Bildiğiniz üzere Hırvatistan, Türkiye ile müzakerelerin dondurulması kararını desteklemiyor. Türkiye ile ilişkilerin dengelenmesi gerektiği ve Türkiye ile işbirliğinin son derece önemli olduğu kanaatindeyiz.'' şeklinde konuştu.

Stier, Çavuşoğlu ile görüşmesinde ayrıca Güneydoğu Avrupa'daki mevcut durumu da değerlendirdiklerini aktararak, özellikle Bosna Hersek'te istikrarın sağlanması için önemli gördükleri Hırvatistan-Türkiye-Bosna Hersek üçlü mekanizmasının karşılıklı işbirliği ve bölgenin istikrarı için son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)