E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıHindistan'ın ticaret açığı artarken rupi geriliyor ---

Hindistan'ın ticaret açığı artarken rupi geriliyor 

Hindistan'ın ticaret açığı artarken rupi geriliyor 
12 Temmuz 2021 - 10:54 borsagundem.com

Hindistan'ın yerel para birimi rupide aylarca süren oynaklığın ardından, Hindistan'ın artan ticaret açığı ve yükselen emtia fiyatları para birimini aşağı çekerken son zamanlardaki düşüş yönlü eğilimi güçlendiriyor.

Bu, rupi kırbaç testeresinin ilk çeyrekte Asya'nın en iyi performansından başka bir Covid-19 enfeksiyonu dalgasının hüküm sürdüğü Nisan ayındaki en kötü performansına ulaştığını gören tüccarların görüşü.

Rupi yılın ilk çeyreğinde rekor performans gösterirken Nisan ayından itibaren başka bir korona virüs dalgası ile düşüş eğilimini sürdürmüştü.

Bu oynaklık ile Fed'in parasal daralmaya gitme olasılığı, Hindistan Rupi'sinin piyaadaki etkinliğini azalttı ve değer kaybını hızlandırdı.

Standard Chartered Plc'den Parul Mittal Sinha, "Petrol ve diğer emtia fiyatlarının kısa vadede yüksek kalmasını bekliyoruz, bu da Hindistan'ın ticaret dengesi üzerinde ağırlık oluşturacak" dedi. Bankanın Hindistan finans piyasalarını ve Güney Asya için makro ticaretini yöneten Sinha, “Rupi üzerinde düşüş eğilimini beklentisini koruyoruz” dedi.

Standard Chartered ve RBL Bank Ltd., ABD Doları / Hindistan Rupisi paritesinin yıl sonuna kadar 76'ya yöneleceği tahmin ederken, Deutsche Bank AG'deki meslektaşları biraz daha az karamsar bir tahminde 75'e sahipler.

Rupi Pazartesi günü dolar karşısında 74.4563'te işlem görürken, Hindistan'ın petrol ithalatının ölçütü olan Brent ham petrolü yıl başından bu yana %45'ten fazla artarak varil başına 75 doların üzerinde seyrediyor.

TL lehine fiyatlamalar ivme kazanabilir

Kurlar yatay seyrini sürdürüyor

Çin'de bakır fiyatları yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)