E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemHindistan’dan flaş Türkiye ekonomisi göndermesi---

Hindistan’dan flaş Türkiye ekonomisi göndermesi

Hindistan’dan flaş Türkiye ekonomisi göndermesi
17 Temmuz 2019 - 10:14 borsagundem.com

Hindistan'da gündem yabancı para tahvillerini satarak hükümetin para sağlamaya yönelik planları... Başbakan Modi'nin partisinin çatı kuruluşu olan Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), Türkiye örneği vererek bu hamleye itiraz etti

1.3 milyarı aşkın insanın yaşadığı Hindistan’da gündem hükümetin yabancı para tahvillerini satma planı… Başbakan Narendra Modi’nin partisi Bharatiya Janata Partisi’nin kurulmasına ön ayak olan ve partinin çatı kuruluşu olarak konumlanan Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), bir açıklama yaparak hükümetin bu planını eleştirdi.

Açıklamayı bizzat RSS’nin ekonomik ayağı olan SJM’nin eş başkanı Ashwani Mahajan yaptı… Hükümetin yabancı para tahvillerini (Eurobond) satarak gelir elde etmesinin milliyetçiliğe karşı olduğunu ve uzun vadede ülke ekonomisine zarar verebileceğini duyuran Mahajan, “Bu durum yabancı ülkelerin ve finans kurumlarının ülke politikasını yönlendirme imkanı sunabilir. Bunun olmasına izin veremeyiz” dedi.

SJM’nin hükümetin bu planına karşı toplum üzerinde etkisi olan ekonomistlerle görüşüleceğini söyleyen Mahajan, “Biz hükümetin bu karardan vazgeçeceğine eminiz. Hükümetlerindeki eksikliği gidermek için uluslararası pazarlardan borç alan ülkelerin yaşadıkları deneyime bakmamız gerek. Bu ülkelerin yaşadıkları pek de iyi değil” ifadesini kullandı. Reuters, Mahajan’ın örnek gösterdiği ülkelerin Arjantin ve Türkiye olduğunu aktardı. RSS tarafından yapılan açıklama ile ilgili Hint hükümeti konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir G@rip18 Temmuz 2019 10:15

    Gelde bunu bizim chp zihniyetine anlat, anlamıyorlar kardeşim varsa yoksa batı batı batı batı onlardan şey istese vercekler

  • hmm18 Temmuz 2019 22:04

    yazılanları okumadan yorum attın galiba. sizler okuyup araştırmayı pek sevmezsiniz ama bence en azından haberin tamamını oku sonra yorum yap.

  • Nihat17 Temmuz 2019 21:31

    İt ürür  kervan yürür.  Bunlara laf anlatmak boşuna zaman kaybı!

  • HALİL TÜRK17 Temmuz 2019 21:11

    malesef bize rahatlık batar ve bizim sırtımızda dipçik olup ve biraz da kuru ekmez verirlerse kimsenin sesi çıkmaz.bu günlerin kıymetini bilin.1974 chp yönetimde iken döviz olananı hapse atarlardı, ülkede margarin, çimento, tüp, ilaç, demir, kömür yok kuyruklar vardı.her halde bir takım arkadaşlar o günleri özlüyorlar.gidin annenize babanıza dedelerinize sorun derim bana inanmayın.

  • Eyt li17 Temmuz 2019 18:53

    Hindi kuşlar bile dikkatli olun yoksa Türkiye gibi oluruz diye örnek gösteriyorlar. Gemi su alıyor ama bunu kim dile getirirse hain oluyor. En iyisi A haber izlemek yoksa strese giriyorum.

  • Tabi18 Temmuz 2019 09:13

    Fox ile Halk TV izle arkadaşım, yalanlar ve manipulasyon tek gerçekliğin olsun. Batının çıkarlarını ülkenin menfati sanırsın güzel güzel yaşarsın.

  • kemal17 Temmuz 2019 16:04

    yorum,yaparken,,biraz,insaflı,olun,SSK,şu,anda,ne,halde,ona,bakın,tatlı,su,milliyetçileri,yediginize,,bakın,Bugday,,pirinç,dışardan,ETsırbıstan,dan,geliyor,,hayvancılık,tarım,bitmiş,emekli,memur,işçi,perişan,,tuzu,kuru,birkaç,kişi,hala,konuşuyor

  • Türkoğlutürk 17 Temmuz 2019 15:15

    Kanal a izleyen, oturup yorum yapıyor. Belkide bankamatik memur dur.

  • Misafir18 Temmuz 2019 03:24

    Senin bankamatik memuru olmadığın ne malum.

  • Nihat17 Temmuz 2019 12:35

    Yine herkes hesap uzmanı olmuş! Türkiye de bir kriz lafıdır  yürüyor. Fakat tatiller de karayolları tatil beldelerine doğru alabildiğine kuyruk!  Petrol pahalı diye şikayet ederler evin önünde en az iki oto!  Kardeşim bakın size bir tavsiye bu kadar arsız, yalancı ve edepsiz olursanız  Allah belanızı verir. O zaman krizi görürsünüz.  Uzun lafın kısası Hindistan da çoğu yerde Dünyanın en fakir insanları yaşıyor günde 1 dolardan daha az parayla!  Bir yandan da mihrace düğünleri milyonlarca dolara da yapan asiller!  Hindistan İnsani konularda Türkiyenin yanına bile yaklaşamaz. Zaten sömürge devlettir. Bu ülke gibi olmak istemiyorsanız adam olun dürüst olun çalışkan olun!  

  • Talha 17 Temmuz 2019 19:45

    Garanti araç gecişi ile yapılıp haziden her yıl para aktarilan köprüler mi, hasta garantisi verilerek yapılan hastaneler mi, belli inşaat şirketlerine verilen yht ler mi. Ben de sana .....tir iade ederim. Aramızda ki fark ben dogru yapilana dogru yanlışa yanlis diyebiliyorum. Benim için devletimin milletimin çıkarları kişilerin ve tüm ideolojilerin üstündedir. Feto denen yahudi ajanı ile yıllarca dirsek temasında olanlar kimlerdi. Kimler bu haine muhterem hoca efendi diye hitap ediyordu. Biz bunları da unutmadık. Aramızda ki fark ben dogru yapilana dogru yanlışa yanlis diyebiliyorum. Benim için devletimin milletimin çıkarları kişilerin, tüm parti ve ideolojilerin üstündedir. Hem müslümanlıktan bahsedip hem de bu kadar lüks ve şatafata düşkünlük varsa Peygamber efendimiz ile sahabelerin hayatına baksınlar.

  • AHMET ÖZBİR17 Temmuz 2019 19:23

    EYVALLAH Nihat kardaş! Geçmiş kara günleri bilmeyen çömezler yorum yapmasın. Ben 60'ın sonlarını çok iyi bilen biriyim. İstanbul'un büyük çoğunluğunda elektrik yok, su yk, yol yok! Beş paraya gece saatlerine kadar çalışırdık! Bugün kriz var, ekonomi kötü diyen yobazlar tek kelime ile HOKKABAZLARDIR! Ülkem gerçekten küresel güç olmuş. Sebep olanlardan Allah razı olsun.

  • Nihat17 Temmuz 2019 18:33

    Ha bu arada  Hindistan ve Çin in düşük ve ucuz iş gücü  ile kalkındığını bir yandan komunist olup hiç bir sendkal hakkı olmadan 16 saat aralıksız Dünyanın ve Amerikanın en kapitalist şirketlerine uşaklık ettiğini bilmeyenleriniz var mı?  Tatlı su demokratları ve sosyalistleri demek ki boş atıp dolu tutmaya çalışmamalıyız.

  • Nihat17 Temmuz 2019 18:29

    Kusura bakmayın da Ak parti eleştirilmez falan demiyorum!  19 sene önce  bir millet dizleri üzerine çökertilmiş Kemal Derviş  prensipleri ülkeyi sömürge düzenine sokmak üzereydi!  Hastaneler pislikten yollar kazalardan şehirler çöpten geçilmiyordu!  Pişkin tipler arsız ursuz demeçler veriyordu.  19 sene önceki ile şimdiki Türkiye arasında dağlar var!  Mecbur olması gerekiyordu demek basitliktir!  Şu ülkeye 3 krş luk iş yapmanın bedeli alçakça hor görülmekse buna asla müsaade etmeyeceğiz!  Laf salatası yapacağına somut olarak nelerin yanlış yapıldığını net olarak açıklarsan o zaman dikkate alınır dişe dokunur bir iş yapmış olursun!  Yok bunlar çalmış yok bunlar götürmüş yok bunlar hanedanmış dersen  ben de sana ....tir demek zorunda kalır köprüleri metroları yht leri alt üst geçitleri  şehir hastanelerini hava alanlarını vs.  gözüne sokmak zorunda kalırım!

  • Talha17 Temmuz 2019 17:11

    Tek sizsiniz hesap uzmanı piyasayı takip eden, tek sizsiniz sadece bu ülkeyi seven, tek sizsiniz zaten Müslüman olan, tek sizsiniz milliyetçi, yerli olanlar eleştirenler, akp li olmayanlar hep hain mi.  Bu kadar partizanlık, bu kadar tek kişiye bağımlılık neyin kafası. Bu ülkeyi akp kurmadı bu ülke kökleri binlerce yıllık tarihe dayanan bir devlet ve bu devlet  içinden çıkan bir haine binlerce kahraman çıkaran bir milletle var oldu ilelebet de bu millet ile var olacak Nihat efendi ...

  • nokta17 Temmuz 2019 13:39

    bazıları doğru ama yanılıyorsun.Hindistan Çin den sonra dünyanın süper güçleri arasına girmeye aday bir ülke..

  • HASAN TOSUN17 Temmuz 2019 11:40

    GÖNDERME MUHATAPLARI MESAJI ALDIMI,SANMIYORUM ÇÜNKÜ HALA ULUSLARARASI BORÇLANMANIN YOLUNU AÇIYORLAR

  • ALP17 Temmuz 2019 11:19

    AMAN...... ONU   kılıçtaroğluna  soruverin...REİSİ ÖRNEK ALMAYIN...KILIÇTAR EKONOMİ PROFÖSÖRÜ...TABİ..SSK YI BATIRDIĞI GİBİ...

  • Erol Cesur17 Temmuz 2019 13:14

    Kılıçdaroğlu na ne sorucaksın ki , ne cevap alacaksın . Adamın kapasitesi belli , ypg bize neden saldırsın ki diyecek kadar da ileri görüşlü bir analist . Ssk yi batırdınız diyenlere ssk kar edilecek biŕ kurum değildir diyecek kadar da pişkin. Onu siz eko ya sorun o bilir gariban trilyoner.

  • Nihat17 Temmuz 2019 13:00

    Türkiye nin battığını söyleyen şerefsizdir!  ahlaksızdır!  canı öyle istediği için mütemadiyen kriz var battık bittik demek alçaklıktır, münafıklıktır. Kılıçdaroğlu zaten bir iş bir hayır yapmayacağı çok açık olduğu için her güzel işi kötüler hatta yeri geldi mi Avrupalıdan daha avrupalı ve Amerikalı olur ama asla yerli ve milli olmaz!  Netice itibari ile emanet ehline teslimdir!  Aksini söyleyen halt etmiş!  Belediyecilerinizden belli zaten bir halt beceremeyeceğiniz!  Zaten niyetiniz dahi yok ki planınız olsun!  Planınız hiç bir halt etmeden sadece kötülemek karalamak iftira etmek!  Ta ki Allah belanızı verene kadar.

  • Başarı sıfır17 Temmuz 2019 12:39

    En azından şimdiki gibi turkiyeyi batırmadı. Utanmadan suç yansıtma psikolojisi yapıyorsun. Emin ol şu an sgk daha çok batık. Zaten biliyor inkar ediyorsun. Başarısızsınız

  • Türkoğlutürk 17 Temmuz 2019 12:16

    İktidar ağzına ederken suçlu muhalefet diyene koyun demek, koyuna hakarettir